Esimese veerandaja järel juhtis Real 36:25, poolajapausiks oli nende edu 54:49. Kolme veerandi järel oli 64:61 ees juba Panathinaikos ja viimasel perioodil kasvatati vahe juba päris suureks. Seega viimased 30 minutit kuulusid Panathinaikosele tulemusega 70:44.

Finaali ja ka finaalturniiri kõige väärtuslikumaks palluriks sai täna 24 punkti visanud Kostas Sloukas. Kreeklane tabas väljakult kõik kuus viset ja üheksast vabaviskest kaheksa. Teine sobiv MVP kandidaat Mathias Lessort tõi 17 punkti ja 6 lauapalli. Kendrick Nunn viskas 21 punkti ning oluline roll oli ka 11 punkti ja 5 söötu toonud Jerian Grantil. Reali resultatiivseimaks jäi 15 punktiga Dzanan Musa, kusjuures teisel poolajal jäi tema arvele vaid kaks punkti.

Finaali tipphetked:

Real on 11 tiitliga endiselt Euroliiga ajaloo edukaim tiim, Panathinaikos tõusis 7 tiitliga kolmandaks.

Ateenas suvel sisuliselt uue võistkonna kokku pannud peatreener Ergin Ataman on nüüd kolmekordne Euroliiga tšempion (varem 2021. ja 2022. aastal Istanbuli Anadolu Efesiga). Sloukas teenis neljanda Euroliiga tiitli, kusjuures ta on need võitnud kolme erineva võistkonna ridades (2012. ja 2013. aastal Piraeuse Olympiacoses, 2017. aastal Istanbuli Fenerbahces ning nüüd Panathinaikoses). Teised Panathinaikose mängijad polnud varem Euroliiga meistriks tulnud.

Blogi:

Finaali statistika:

Finaali statistika.

Enne mängu: Reali ja Panathinaikose jõudmine finaali on tänavust hooaega vaadates kõige loogilisem tulemus. Real domineeris põhiturniiri algusest lõpuni ja Panathinaikos lõpetas tänu tugevale lõpule teisena. Reedel peetud poofinaalides alistas Real 87:76 Piraeuse Olympiacose ja Panathinaikos oli 73:57 üle Istanbuli Fenerbahcest.

Kui Real tuli viimati meistriks eelmisel aastal ning parimad oldi ka näiteks 2018. ja 2015. aastal, siis Panathinaikos mängis viimati finaalturniiril 2012. aastal ja võit tuli 2011. aastal. Kokku on Realil 11 ja Panathinaikosel 6 Euroliiga meistritiitlit.

Pühapäeval peeti ka kolmanda koha matš, mida paljud asjaosalised (näiteks Šarunas Jasikevicius ja Nigel Hayes-Davis Fenerbahcest ning Alec Peters Olympiacosest) nimetasid enne mängu täiesti mõttetuks. Aga kavas see igatahes oli ja lõpp läks põnevaks. Sisuliselt kogu mängu juhtinud Olympiacos oli kaks minutit enne lõppu 87:76, aga lõpuks jäid tabloole nende võidunumbrid 87:84.

Kõigepealt vähendas Fenerbahce tsenter Sertac Sanli vahe 48 sekundit enne lõppu kolmele punktile ja 10 sekundit enne lõppu avanes tal võimalus seis viigistada. See üritus siiski ei tabanud. Olympiacos suutis palli uuesti vastastele kinkida ja Fenerbahcele jäi viimaseks rünnakuks 0,7 sekundit. Pall läks uuesti Sanlile, kes küll viskas kaugelt sisse, aga pall läks teele pisut liiga hilja.

Alec Peters viskas Olympiacose kasuks 20 punkti, Nigel Williams-Goss lisas 12 punkti. Kreeka tiim tabas 23 kolmesest koguni 15. Fenerbahcele tõid Dyshawn Pierre 19 ja Scottie Wilbekin 16 punkti.

Kolmanda koha mängu statistika.