Tartust alanud ning läbi Elva, Otepää ja Kambja tagasi Tartusse kulgenud sõidu poolel maal oli teistelt eest kuus jooksikut, peagi liitus nendega veel kuus ratturit. Paarkümmend kilomeetrit enne finišit oli selge, et võitja selgub nende tosina mehe seast, kus oli kaheksa eestlast, kaks lätlast ja kaks leedukat. Ülenurmel ehk seitse kilomeetrit enne lõppu läks teravaks andmiseks ning peagi rebisid teistel eest Mihkel Räim (Ferei Mongolia Team) ja Alo Jakin (Peloton).

„Arvasin, et esimene rünnak saab olema kontrolliv, aga tuli välja, et päev läbi ees olnud mehed olid läbi,“ tõdes ETV otseülekandes Räim, et pikalt eest olnud mehed olid enda jalad pehmeks töötanud. „Me saime taga ökonoomitada ja meil on rohkem jalga. Alguses olin üksi, aga kui Alo hakkas järgi tulema, lasin gaasi maha ja koos oli kindlam. Kuna Alol hakkas krambitama ja teadsin, et olen finišis kiirem, siis julgesin selle peale jätta.“

Kaht meest enam kätte ei saadudki, 250 meetrit enne finišijoont kiirendas 30-aastane Räim, kes võttis esikoha. Kolmikvõidu kindlustasid Eestile Jakin (+2) ja Lauri Tamm (+3; Voltas - Tartu 2024 by CCN), neljas oli leedukas Rokas Kmieliauskas (Energus Cycling).

Räime sõnul oli Jakini edestamine loogiline asjade käik. „Ma olen profisportlane, tema koondise treener ja tööinimene. Kui oleksin pähe saanud, siis pole julgenud linna peal nägu näidata,“ selgitas lõbusalt Räim. „Kuid peame vaatama suurt pilti. Seda rattarallit on äge võita, sest see on Eesti rattavõistluste püha graal. Kuid meie tiimi jaoks olid siin esimesed kokkusõidud ja tahtsime teada, kuidas neli eestlast ja üks soomlane hakkama saavad. Sõitsime päris hästi.“

Naiste sõidus jõudis seitsme parema sekka seitsme eri rahvuse esindajad, aga finišisirgel oli kõige teravama jalaga 19-aastane eestlanna Elisabeht Ebras.