Hulkenberg ja Magnussen pidanuks pühapäevasel Monte Carlo etapil startima vastavalt 12. ja 15. kohalt, aga peagi selgus, et nende tagatiiva DRS-lahendus polnud reeglitepärane. „Tehniline delegaat avastas kontrollimisel, et kõige ülemise tagatiiva elemendi reguleeritavad asendid ületasid tehniliste eeskirjade artiklis 3.10.10.h lubatud maksimumi, milleks on 85 mm. Meeskond selgitas, et see oli tahtmatu viga tiivaklapi seadistamisel. Kasutatud tagatiib oli uue disainiga ja seda kasutati esimest korda Monacos,“ teatasid korraldajad.

„Vana disainiga tagatiival oli suurim vahe selle keskel, aga uue kujundusega tiival selle otstes, kuid meeskond polnud koolitanud oma mehaanikuid uue disaini järgi mõõte määrama, mistõttu ei vastanud see reeglitele,“ lisasid nad.

FIA sõnul oli tegu inimliku veaga, aga sellest hoolimata ei saa kummagi vormeli ajasõidu tulemused jõusse jääda, mistõttu alustavad Hulkenberg ja Magnussen pühapäevast võidusõitu viimasest reast. Esikohalt stardib kodumaal sõitev Ferrari piloot Charles Leclerc.