Võidusõidu alguses, umbes kümnendal kilomeetril, eemaldus peagrupist neljapealine jooksikute grupp. Jooksikuteks olid Lukas Vernersson (Rootsi rahvuskoondis), Dominykas Burka (Energus Cycling Team), Vladyslav Magokon (Soome rahvuskoondis) ning eestlane Martti Lenzius (Voltas-Tartu2024 BY CCN).

Esimeseks vahefinišiks Järva-Jaanis (83,1 km) oli Soome rahvuskoondise rattur maha jäänud ning jooksikute seas olid veel kolm ratturit.

Teises vahefinišis Jõgeval ning esimeses mäefinišis Luual oli ratturite koosseis sama. Küll aga toimusid muutused enne Kukulinna mäefinišit, kus maha jäi Dominykas Burka ja liidritega liitus Rootsi rahvuskoondise esindaja Jonathan Ahlsson.

Pärast Kukulinna mäefinišit jäi eestlane Martti Lenzius maha ja ette jäid kaks rootslast, Jonathan Ahlsson ning Lukas Vernersson. Õige pea jäi vahe pelotoniga üha väiksemaks ning enne Tartut püüti mehed kinni.

Võidusõit otsustati Lossi tänava tõusul ning väikese vahe sai teistega tõusul sisse Eesti koondise esindaja Norman Vahtra. „Enamuse ajast oli vastutuul ja väga keeruline polnud, sõitsime madala intensiivsusega. Alates Palamusest tahtis Poola tiim aktiivsemalt sõita, aga Uno-X surus oma tahtmise peale,“ selgitab Vahtra sõidu kulgu.

„Meil oli kahekesi Karl-Patrick Lauguga jagatud liidriroll ja Vudila ristis ütlesin talle, et kas aitad mind ja ta oli nõus. Oleksin võinud enne Lossi tänava tõusu olla veidi eespool, aga õnneks olid head jalad ja sain mööda teistest,“ selgitab ta. Homse sõidu suhtes on ta optimistlik: „Homme tahaks ikka üldvõidu koju tuua“.

Homme sõidetakse Tartu Grand Prix etapp (164,8 km) ja ratturid läbivad Tartu linna ringe 16 korda.