Djokovic alistas Genfi turniiri veenvalt, alistades esimestes ringides sakslase Yannick Hanfmanni (ATP 85.) 6:3, 6:3 ja hollandlase Tallon Griekspoor (ATP 27.) 7:5, 6:1. Paraku poolfinaalis Tomas Machaci vastu serblase jaks rauges ja tšehh kindlustas koha finaalis tulemusega 6:4, 0:6, 6:1.

Mõlemad mängijad servisid kohtumise jooksul neli ässa ja tegid kaks topeltviga. Djokovici esimene palling õnnestus 65%-liselt ja Machacil 61%-liselt. Matšis tehti koguni 14 servimurret, Djokovic realiseeris murdepalle 58%-liselt (7/12) ja Tšehhi mängija 64%-liselt (7/11). Mängu üldpunktid jäid Machaci kasuks 84:83.

Djokovici aasta on kulgenud üle kivide ja kändude. Pärast Austraalia lahtiste poolfinaalis saadud kaotust Jannik Sinnerilt on serblase suutnud alistada veel ka Itaallane Luca Nardi (ATP 70.), Norra tennisist Casper Ruud (ATP 7.) ja Tšiili mängija Alejandro Tabilo (ATP 25.). Kõnekas on ka fakt, et käimasoleval hooajal pole Djokovic suutnud võita veel ainsatki turniiri.

Djokovici seljatanud Machac kohtub finaalis itaallase Flavio Cobolli (ATP 56.) ja Ruudi vahelise mängu võitjaga. Serblane ise tuleb taas väljakule pühapäeval algavatel Prantsusmaa lahtistel, kus ta on avaringis kokku loositud prantslase Pierre-Hugues Herbert´iga (ATP 143.).