„Alustasime kaitses suurepäraselt, seejärel kaotasime keskendusime ja tegime liiga palju pallikaotusi. Kuid teisel poolajal oli meie kaitse imeline. Kui sa mängid nii kaitses, siis sa võidadki mänge. Kuid üks kohtumine ootab ees ja oleme siin selleks, et võita tiitel. Täna mängisime suurepärast korvpalli,“ rõõmustas Panathinaikose peatreener Ergin Ataman matši järel, kus tema hoolealused seljatasid Istanbuli Fenerbahce.

2017. aastal Euroliiga võitnud Fenerbahce alustas matši kohutavalt, sest esimese viie minutiga oli nende arvel kolm möödaviset, neli pallikaotust ja Kreeka klubi juhtis 12:0. Panathinaikos võitis avaveerandi 22:13, aga esimese poolaja lõpus Fenerbahce vähendas jõudsalt vahe ning pikemale mõttepausile läksid Ergin Atamani hoolealused napis 38:36 eduseisus.

Kolmandal veerandil olid Šarūnas Jasikevičiuse hoolealused pikalt löögiulatuses ja Panathinaikos oli kuraditosin minutit enne kohtumise lõppu peal napilt 51:50. Kuid järgmise üheksa ja poole minutiga sai Fenerbahce juurde vaid kaks punkti, mistõttu Panathinaikos võttis lõpuks üsna kindla 73:57 võidu.

Seitsmendat Euroliiga tiitlit jahtiva Panathinaikose parimana jäi Mathias Lessorti arvele 17 punkti ja 10 lauda. „Esimesel veerandil olime väga head, teisel polnud, kuid teisel poolajal hakkasime lõpuks tegema seda, milles olime kokku leppinud. Meil on liiga parim kaitse ja seda me teemegi. See oli mängu võti,“ rääkis päevakangelane.

Mängu statistika.

Kendrick Nunn toetas teda 14 ja Jerian Grant 13 punktiga. Fenerbahce poolel viskasid Nigel Hayes-Davis 14, Marko Guduric ja Nathan Sestina 10. Samas suutis Ateena sats nullida vastaste tagamehed, näiteks nende üks liider Scottie Wilbekein piirdus vaid kahe punktiga (visked 1/10). „Me polnud täna päris meie ise,“ möönis Šarūnas Jasikevičius, kellel hoolimata vägevast karjäärist pole jätkuvalt peatreenerina Euroliiga tiitlit. „Me ei liigutanud palli, me ei pannud viskeid ära ja juba algus oli keeruline.“

Real sillutas tee edule vägeva esimese poolajaga

Teises poolfinaalis võtsid mõõtu mullu finaalis madistanud Madridi Real ja Pireuse Olympiacos. Kohtumise esimese nelja minutiga kolm kaugviset sopsanud Mario Hezonja ja avaveerandil kuus korvisöötu andnud Facundo Campazzo vedamisel sai Madridi Real vägevalt minema. Meeskondlikult lausa kuus kolmest sopsanud Hispaania klubi võitis avaveerandi 28:10.

Sama hooga lasi parimal juhul 25 punktiga juhtinud Real poolajapausini välja ning enam kui 70%-ga viskeid tabanud Hispaania klubi läks riietusruumis 56:37 eduseisus. Mõttepausilt tulles suutsid kreeklased näidata hambaid ja nad jõudsid parimal juhul kaheksa punkti kaugusele, aga päris löögiulatusse nad ei jõudnud ning valitsev tšempion võitis kohtumise 87:76.

„Teadsime, et nad tulevad tagasi,“ nentis Reali peatreener Chus Mateo. „Olime valmis nende löökideks ja pidasime vastu. Kaitsesime meeskondlikult ja reageerisime neljandal veerandil õigesti. Sellistes mängudes pole tähti, sest kõige suurem täht on meeskond. Nad võitlesid koos, nad võtsid laudu loos, nad mängisid kaitset koos.“

Kohtumise statistika.

Reali parimana viskas Džanan Musa 20. „Lõpuks vedas meid finaali kaitse. Eelmisel kevadel oli final fouril närvis, aga sel korral olin parem ja loodetavasti võtame tiitli,“ märkis Musa. Mario Hezonja toetas teda 12, Vincent Poirier ja Guerschon Yabusele 11 punktiga. Olympiacose edukaim oli Alec Peters, kelle arvele jäi 23 punkti ja 10 lauda. Shaq McKissic toetas teda 18 ja Nigel Williams-Goss 15 silmaga.

Euroliiga finaal toimub pühapäeva õhtul.

Blogi: