Karpenko tunnistas, et teda ei häiri, et erinevalt paljudest teistest spordialadest saavad venelased jalgrattaspordis võistelda, sealhulgas ka olümpiamängudel.

„Kui inimesed on sõja vastu, pole mul küsimusi. Ja selliseid inimesi on Venemaal palju. Kõik Venemaa ratturid, kellega olen rääkinud, on [Ukrainas] toimuva vastu,“ sõnas Narvast pärit 22-aastane Karpenko.

„Aga ma ise olen kohanud sellist suhtumist ka Eestis, et justkui toetaksin Venemaad. Olen eestlane, oskan lihtsalt vene keelt. Ja kui nad hakkavad mind sellepärast halvasti kohtlema, ei saa ma sellest aru,“ lisas Karpenko.

Jalgrattur tunnistab, et Narvas ongi inimestel väga keeruline eesti keelt õppida. „See on raske. Vaatan, kuidas minu vanemad praegu õpivad. Nad vajavad seda töö jaoks ja ma näen nende pealt, et see on raske, kui läheduses pole kedagi, kes räägiks eesti keeles. Isegi kui ma koju tulen, on mul raske nendega eesti keeles rääkida. Pealegi on mul juba släng, millest nad aru ei saa. Ma arvan, et Tallinnas või Tartus oleks neil palju lihtsam eesti keele õppimine,“ usub Karpenko.

Jaga
Kommentaarid