26-aastane Brasiilia koondislane oli kahtlaste panustamisharjumuste tõttu uurimise all alates eelmisest suvest. Süüdistuse keskmes on 12. novembril 2022 toimunud mäng Leicester Cityga ning 2023. aasta mängud Aston Villaga (12. märts), Leeds Unitediga (21. mai) ja Bournemouthiga (12. august).

Inglismaa jalgpalliliit teatas avalduses: „Väidetavalt üritas ta [Paqueta] otseselt mõjutada matšide kulgu ja selle osi, sest ta sihilikult võetud kaartidega soovis valel eesmärgil mõjutada mänge. Selle tulemusel said kihlveoturul üks või mitu inimest kasu.“

2022. aasta suvel West Hamiga liitunud Paqueta pole süüdistustega päri. „Olen üheksa kuud teinud uurimise igal sammul koostööd ja andnud infot. Eitan kõiki süüdistusi tervikuna ja võitlen iga hingetõmbega oma nime puhastamise nimel,“ lisas Brasiilia mängumees, kelle eest klubi pani kaks aastat tagasi lauale ligi 40 miljonit eurot.

Paquetal on enda nime puhtaks pesemiseks aega kuni 3. juunini - kui ta seda ei suuda, siis ootab teda mängukeeld.

Keskväljal ja vasakul äärel ennast mugavalt tundev jalgpallur on varem kandnud Flamengo, AC Milani ja Lyoni särki. Brasiilia koondises on tal kirjas 44 mängu ja kümme väravat.