Veebruaris teatas Bayern, et peatreener Thomas Tucheliga hooaja järel koostöö ei jätku. Sellest ajast saadik on klubi uut juhendajat otsinud. Sakslased tegid pakkumise nii Leverkuseni Bayeri juhendajale Xabi Alonsole, Saksamaa koondise peatreener Julian Nagelsmannile (kes mullu kevadel pidi just Tuchelile ruumi tegema) ja Austria koondise lootsile Ralf Rangnickile, aga kõik kolm lükkasid pakkumise tagasi, meenutas BBC.

Vahepeal lootis klubi juba Tuchelit ümber veenda, et ta Müncheni tiimis jätkaks, aga 50-aastase jalgpallitreeneriga kokkuleppele ei jõutud. Seejärel pööras klubi pilgud Inglismaa poole.

Maineka vutiajakirjaniku Fabrizio Romano teatel tegi Bayern pakkumise Burnley juhendajale Vincent Kompany’le, mille belglane ka kiirelt vastu võttis. Nüüd peavad kaks klubi jõudma üleminekus kokkuleppele, sest Kompany sõlmis alles mullu Burnley’ga uue lepingu 2028. aastani.

Mängijana 11 aastat Manchester Citys veetnud ja Belgia koondise eest 89 kohtumist pidanud Kompany (38) alustas treenerikarjääri 2020. aastal Anderlechtis, kus tema sportlasteekond ka algas. 2022. aastal siirdus ta Burnley’sse, aidates klubi esimesel hooajal Inglismaa esiliiga võitjaks. Tänavu Premier League’i aga püsima ei jäädud, meeskond piirdus 19. kohaga ning langes esiliigasse tagasi.