Klavan oli üks esimesi mängijaid, kelle Klopp oma esimese täishooaja eel ehk 2016. aasta suvel ostis. Liverpool maksis toona FB Augsburgile eestlase ülemineku eest 5 miljonit naela.

„Ma arvan, et esimest korda kuulsin Liverpooli huvist 2016. aasta maikuus,“ meenutas Klavan. „Lugu on selline. Mu agent helistas mulle ja ütles, et Liverpooli klubi tunneb huvi. Siis ma küsisin: „Everton?“. Ja ta ütles: „Ei, ei. punased.“ Pärast seda leppis mu agent Jürgeniga telefonikõne kokku. Kui Jürgen mulle helistas, ei uskunud ma, et see oli tema. Seega panime kõne pausile ja ta saatis mulle selfi, kinnitamaks, et see on tema.“

„Kohtusin Jürgeniga esimest korda siis, kui lepingule alla kirjutasin ja arstliku kontrolli läbisin. Paar korda olime muidugi kohtunud ka Saksamaal pärast mänge. Ta jagas alati käepigistusi või kallistusi ka vastasmängijatele. Muidugi ta avaldas mulle muljet juba oma esimese jutuajamisega. Olin tõeliselt õnnelik, et sain olla osa Liverpoolist ja Klopi tiimist. Need olid aastad, mil ta ehitas meeskonna edukaks masinaks,“ sõnas Klavan.

Klopi viimaseks mänguks Liverpooli juhendajana jäi eelmise pühapäeva 2:0 koduvõit Wolverhampton Wanderersi üle. Klavan tunnistas, et see kohtumine võttis tal silma märjaks.

„Loomulikult jälgin ma Liverpooli tegemisi ikka väga-väga tähelepanelikult. Ja Jürgeni viimast mängu vaadates... Muidugi lähevad sul silmad märjaks ja punaseks. Kõik need emotsioonid minu kahest aastast Liverpoolis tulid tagasi. Olen Jürgenile ja Liverpoolile väga tänulik, et nad andsid mulle võimaluse sellesse meeskonda kuuluda, et näha, mida Jürgen Liverpoolis ehitas.“

„Paljud küsivad minult, et ma annaks ühe- või kahelauselise kokkuvõtte temast. Ma arvan, et seda on väga keeruline teha, kuna ta on tõesti teistsugune ja eriline inimene. Ta ei muutnud mind mitte ainult jalgpallurina, vaid ka inimesena,“ lisas Klavan.