Aastatel 2019–2022 toimunud kolmel MM-il (2020. aastal jäi suurvõistlus ära) jõudis Soome alati finaali ja kahel korral krooniti nad maailmameistriks. Mullu lõppes nende teekond veerandfinaalis ja tänavu pääseti sinna üle noatera.

Soome lõpetas A-grupi kolme võidu ja nelja kaotusega, ent pääses viimasena veerandfinaali. Eile õhtul jäädi alla Šveitsile 1:3, lisaks sai karmi vea eest kohtumise lõpus karistada kapten Mikael Granlund. Granlund surus kohtumise eelviimasel minutil kepi vastase Andrea Glauseri kõri peale. Sellega sai NHL-i klubisse San Jose Sharks kuuluva Granlundi mäng enneaegse lõpu.

Nüüd kardavad põhjanaabrid, et kapten saab ühemängulise võistluskeelu, mis jätaks ta neljapäevasest veerandfinaalist Rootsiga eemale. Arvestades, et Rootsi läbis ainsana alagrupi täiseduga (kõik seitse mängu võideti normaalajal) ja Soomel oli edasi pääsemisega suuri raskusi, oleks see neile tohutu tagasilöök.

„Kui saad karistada, siis järelikult ei käitunud sa õigesti. Kas see pole loogiline?“ selgitas peatreener Jukka Jalonen Ilta-Sanomatile. „Minu pettumus ei mõjuta siin midagi. Selline asi tehti ja nüüd vaatame, mis edasi saab.“

Küsimusele, kas ta ootab, et siit tuleb karistus, vastas Jalonen: „Ma ei oota midagi.“

„Oleksin üllatunud, kui ta ei saa keeldu. Aju jooksis täiesti kokku,“ analüüsis Rootsi endine hokimängija Jacob Josefson Viaplay vahendusel, vahendas Iltalehti.

„See toob kindlasti keelu. Täiesti ebavajalik lüke,“ lisas teine Rootsi hokitäht Peter Forsberg.

Iltalehti teatel on MM-i distsiplinaarkolleegiumi Granlundi kohta käivat otsust oodata kolmapäeval. Rootsi ja Soome veerandfinaal algab Ostravas neljapäeval kell 21.20.