Tipurünnak algas eile, 20. mai õhtul ning ülespoole liiguti heas tempos, kuna Everesti ilm lõpuks leebus – taevas oli selge ja tuul vaibus. Kuigi mäel oli samal ajal mitmeid päästmist ootavaid kannatajaid, oli Kaspar kindlameelne ja rahulik.

Kaspari ekspeditsiooni Everesti tippu toetab projekt Fenix Adventure, mis aitab ekstreemsportlastel viia oma unistused ellu võimalikult turvaliselt. Fenix Casino turundusjuhi Marje Braunbrücki sõnul on Kasparis piisavalt alandlikkust ja aupaklikkust nii mägede kui ka juhtide ees ning toetajad on algusest peale usaldanud ta arukat meelt.

„Praegu toimub ekspeditsiooni ehk raskeim osa – laskumine, seega suurema tähistamise jätame selleks hetkeks, kui Kaspar turvaliselt baaslaagrisse jõuab,“ ütles Marje Braunbrück. Kuigi ülesminek on meeletult raske ja aeganõudev, võib alla liikumine olla salakaval ning suurem osa õnnetusi juhtub just laskumisel. Tugev mägihaigus võib viivitusega välja lüüa, aga ka tugev väsimus võib tunda anda valede liigutusteste või sammudega.

„Usume, et ka laskumise läbib Kaspar rahulikult, sest teame, kui ratsionaalselt ja mõistlikult ta oma võimeid hinnata oskab. Uskumatu tunne on jälgida Kaspari eluunistuse täitumist Oleme väga uhked ja ootame Kasparit pikisilmi koju, et kuulata kogu ekspeditsiooni kulgu vahetult tema käest,“ lisas Marje Braunbrück.

Kuigi Everesti ekspeditsioon ei kulgenud Kasparil ja ta tiimil lihtsalt – Eesti mägironijat kimbutasid mitmed tervisemured, ilmaolud olid oodatust karmimad ning orkaani tugevusega tuulte tõttu oli ka tipurünnak edasi lükatud – edeneb ettevõtmine plaanipäraselt ning satelliidi hetkeseisu info järgi on Kaspar jõudnud 3. vahelaagrisse (7300m).