Tondiraba jäähallis 4400 pealtvaataja ees toimunud võitlusgala põhiprogrammi teises matšis tulid ringi Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemias treeniv 21-aastane Markus Mittal (senine profisaldo 3 võitu, 1 kaotus) ja 30-aastane Taur Guitor (17 võitu, 15 kaotust), kes harjutab Ringo Tippi käe all.

Kohe algusest peale hakkas Mittal Guitorit low-kick’idega töötlema ning näha oli, et sellest tuli ka kasu. Guitori jalg muutus kiirelt pehmeks, kuid käed töötasid endiselt tihedalt. Vahepeal tundus, et Mittal muutub juba liiga üleolevaks - ta tegi rahvale sõud, jutustas vastasega, lasi käed alla ja sai selle eest ka korra valusalt karistada. Teise raundi algusest võttis Mittal low-kick’id jälle kasutusse ning lõi Guitori kaks korda nokdauni. Guitor küttis end teisest nokdaunist tõustes korralikult üles, kuid Mittal tegi ta koheselt järjekordse jalalöögiga võitlusvõimetuks.

„Plaan õnnestus sajaprotsendiliselt. Teadsin, et ta tahab mind esimeses raundis ära lõpetada ja olime selleks valmis. Teadsime, et tal on low-kick’idega varem probleeme olnud. Aga tahtsin matši natuke nautida, teha pulli ja tõsist matši segamini. Low-kick oli mõeldud selleks, et kui muud asjad ei toimi ja on vaja ära lõpetada,“ rääkis Mittal peale matši Delfile.

Mittal, kellele see oli esmakordne kogemus nii suure publiku ees võidelda, nautis igat ringis veedetud sekundit täiel rinnal. „Kui seda publikut nägin, võttis alguses jala värisema. Aga tuleme teinekordki!“ teatas ta.

Paari nädala pärast ootab Mittalit taipoksi MM Kreekas. Erinevalt tavalisest poksist on kikk- ja taipoksijatel pendeldamine amatöör- ja profimatšide vahel lubatud.

Millest Mittal aga profivõitleja karjääris unistab? „Tahan tulla Euroopa meistriks ning käia ära ONE Championship’i ringis,“ vastas ta.

***

2011. aastal asutatud ONE Championship’i liiga on üks mainekamaid kikk- ja taipoksi sarju maailmas. Selle peakontor asub Singapuris. Kaalukategoorias 77,1 kg (Mittal ja Guitor võitlesid kokku lepitud kaalus 75 kg) hoiab ONE’i tiitlivööd enda käes Kanadas sündinud USA võitleja Christian Lee (25), kes sõlmis ONE’iga lepingu juba 17-aastaselt.

Viimane ONE’i üritus (järjekorranumbriga 62) toimus 17. mail Bangkokis. 24. mail peetakse samas kohas (Lumpinee Boxing Stadium) juba järgmine ONE’i osavõistlus.

Vaata videointervjuud Mittaliga ning matši täispikkuses! Täispikkuses kohtumine on nähtav vaid Delfi Kogupaketi tellijatele.