Sündinud aastal 1982, on ta noortevõistlustel tiirutanud mitmete viimase aja suurte tähtedega nagu näiteks Roger Federer ja Andy Roddick. Väljakul on Künnap kohtunud temast mõned aastad noorema Šveitsi tähega Stan Wawrinka ning teda ka võitnud, kuigi mälestus sellest puudub.

„Alo [Ojassalu] mulle kunagi näitas seda tulemust. Mina olin 19-aastane ja tema 16. Võitsin Hispaania satelliitturniiri kvalifikatsioonis 7:5, 6:1,“ paljastas Künnap põneva fakti.

Üksikutest võitudest rohkem väärtustab pärnakas 2003. aasta Eesti üksikmängu meistritiitlit, kahte ITF-i turniiri üksikmängu finaalikohta ja kümmet rahvusvahelist paarismänguvõitu ning ägedaid matše Davis Cupil, kus seisis tihti ühel pool võrku Jürgen Zopiga, aga noppinud väärt võite ka üksikmängudes. Eesti meeskonda on ta esindanud kokku 12 korral, tehes debüüdi juba 16-aastaselt, seejuures veel väga edukalt.

Künnapist loodeti järgmist suurt staari pärast Andres Võsandit. Kui palju ta ise neid jutte kuulis ja endale teadvustas? „Ma arvan, et ma lugesin neid ikka. Ikka teadvustad, aga palju sa sellele trenni ja tööd tehes mõtled... Pigem ei mõtle,“ vastas Künnap.

Rein Holteri käe all esimesed tenniseliigutused teinud Künnap meenutas oma karjääri erinevaid perioode, Saksamaal Ojassalu juures ja Hispaanias Bruguera (endine maailma kolmas number ja kahekordne French Openi võitja, Atlanta olümpiahõbe) akadeemias treenimist, rääkis 2009. aastal Kaia Kanepi treeneriks saamisest ja olemisest, enda tänasest treeneritööst ning Eesti praegustest tippudest ja ka Pärnu tenniseelu muredest ja rõõmudest.

„Matšpalli“ saatejuhid on Gunnar Leheste ja Riho Kallus. Saate meiliaadress on tennis@delfi.ee.

Head kuulamist!

Riho Kallus, Mait Künnap, Gunnar Leheste 20. mail Delfi Tasku stuudios.