Hyundai otsustas selleks hooajaks Esapekka Lappi ja Dani Sordo kõrvale kolmandasse autosse valida kogenud Mikkelseni, kes on aga Monte Carlo ja Horvaatia rallil jäänud tippudest kaugele maha.

„Eelmise aasta WRC2 meister pole minust kindlasti paremini sõitnud,“ lausus Suninen Mikkelseni kohta, kirjutab RallyJournal.com.

Soomlane viitas oma kommentaariga neljale WRC-võistlusele, mida ta eelmisel aastal Hyundai Rally1 autoga tegi. Suninen lõpetas Eestis viiendana, Soomes neljandana ja oli septembris Tšiilis lausa teisel kohal, enne kui eelviimasel kiiruskatsel teelt välja sõitis ja katkestas.

Mikkelsen on korduvalt öelnud, et tema kiirus jääb vähese sõidupraktika taha, kuigi aasta alguses sai ta asfaldil piisavalt kilomeetreid koguda.

„Fakt on see, et külmalt on raske võistlema hakata. Kasutasime ainult üht ametlikku testipäeva, nii et mul polnud ka palju kogemusi ja testimist all,“ lisas Suninen. „Muidugi on Soomes katseala, aga kui lihtsalt sama teed mööda edasi-tagasi sõita, pole see vähese kogemusega juhi jaoks parim valik.“