Timberwolves oli võõrsil peetud kohtumises veel kolmanda veerandi alguses 20-punktilises kaotusseisus (38:58), ent tegi siis 28:9 vahespurdi ja vähendas lõpuveerandi alguseks vahe 66:67-le.

Kolm minutit enne lõpusireeni viis Anthony Edwardsi täpne kaugvise Minnesota ette 92:82 ning Nuggets ei suutnud enam mängu päästa.

Karl-Anthony Towns ja Jaden McDaniels tõid mõlemad 23 punkti, Towns hankis ka 12 lauapalli. Kahvatult alustanud Edwards jõudis lõpuks 16 punktini.

Denverit ei päästnud ka Nikola Jokici vägev kaksikduubel: 34 punkti ja 19 lauapalli. Jamal Murray lisas 35 silma, kuid ükski teine Denveri mees kahekohalise punktisummani ei küündinud.

„See on suurepärane tunne!“ sõnas õnnelik Rudy Gobert võidu järel. „Võita sellist meeskonda, nagu nad on, uskumatut meeskonda, tiitlikaitsjat koos maailma parima mängijaga - see on hea tunne!“

Timberwolves läheb konverentsi finaalis vastamisi Dallas Mavericksiga. Minnesota on varem konverentsi finaali jõudnud vaid korra, see juhtus 20 aastat tagasi. Siis jäädi alla Los Angeles Lakersile.

Idas jõudis teisena finaali Indiana Pacers, kes alistas otsustavas seitsmendas mängus New York Knicksi võõrsil 130:109. Tyrese Haliburton oli 26 punktiga võitjate parim. Pascal Siakam ja Andrew Nembhard lisasid mõlemad 20 punkti. Pacers püstitas ühtlasi NBA play-offi rekordi, kui tabas mängust viskeid lausa 67,1%-ga.

Üheksa kaugviset korvi saatnud Donte DiVincenzo tõi vigastustest räsitud Knicksi kontosse 39 punkti. Nende korvikütt Jalen Brunson pidi teisel poolajal murtud käeluu tõttu mängust lahkuma.

Kuuenda asetusega Pacers kohtub konverentsi finaalis Boston Celticsiga.