Enne viimast mänguvooru edestas City lähimat jälitajat Londoni Arsenali kahe punktiga, mis tähendas, et West Ham Unitedi alistamine kindlustanuks Manchesteri klubile igal juhul tiitli.

City alustaski kohtumist hästi ja tänu Phil Fodeni väravatel haarati juba 18. minutiks 2:0 eduseis. Poolajapausile mindi aga City 2:1 juhtimisel, sest 42 minutil tegi skoori ka Mohammed Kudus. Arsenal oli samal ajal Evertoniga püsti hädas ning avapoolaeg lõppes Londonis 1:1 seisul.

Teise poolaja eel oli Arsenali meistritiitel küll vaid kahe värava kaugusel, kuid peagi muutus nende olukord üpris lootusetuks, kuna Rodri viis 59. minutil City 3:1 juhtima.

89. minutil paistis punasärkidel olevat siiski veel mingisugune võimalus, kui Arsenal haaras Kai Havertzi väravast Evertoni vastu juhtohjad ning samal ajal vähendas West Ham kaotusseisu minimaalseks. Tänu VAR-ile Tomaš Souceki tabamus aga püsima ei jäänud, City teenis 3:1 võidu ja kindlustas klubi ajaloo 10. Inglismaa meistritiitli.

Ühtlasi sai City’st Premier League’i ajastul esimene klubi, kes võidutsenud neljal järjestikusel hooajal.

Lisaks Manchesterile pandi pidu püsti ka Liverpoolis, kus fännid jätsid hüvasti legendaarse peatreeneri Jürgen Kloppiga. Sakslase viimases mängus alistas Liverpool 2:0 Wolverhampton Wanderersi ja lõpetas hooaja kolmandal kohal.

Hooajal 2019/20 tüüris Klopp Liverpooli Premier League’i tšempioniks. Sellega lõppes klubi 30-aastane ootus, sest eelmine Inglismaa meistritiitel pärines neil hooajast 1989/90.

Samuti juhtis Klopp 2018/19. aasta hooajal Liverpooli Meistrite liiga võitjaks. Napilt on ka tiitlitest ilma jäädud. Kahel korral on Meistrite liiga finaalis kaotatud Madridi Realile. Premier League’is jäädi kahel juhul Manchester Cityle alla ühe punktiga. Võidetud on veel aga ka FA Cup, Inglismaa liigakarikas, klubide MM ja UEFA Superkarikas.

Tabeliseis: