Avaringis vaba olnud Eesti naiskond jäi kaheksandikfinaalis Ungari vastu kolm minimatši enne kohtumise lõppu kaotusseisu 19:29, kuid siis tuli vanal kaardiväel, kes on võitnud kaks EM-i ühe MM-i ja viimaks ka olümpiakulla meelde, kuidas vehelda tuleb.

Esmalt tegi vanameister Irina Embrich kaks torget tagasi, siis järgnes Erika Kirpu show. Üle pika aja naiskonda kuulunud Kirpu alistas vastase seisuga 12:5. Ankrunaine Julia Beljajeva jäi ungarlanna Eszter Muhari vastu otsustavas minimatšis esmalt kolmega taha, viigistas, jäi taas taha, kuid tõi viimastel sekunditel tabloole seisu 44:44 ning tegi lisaajal torke võiduks 45:44.

Veerandfinaalis läksid eestlannad vastamisi maailma esinumbri Itaaliaga, kes alistas kaheksandikfinaalis 37:25 Saksamaa. Saapamaa vehklejad alustasid vastasseisu võimsalt, juhtides pärast esimest minimatši 4:0, pärast teist 8:2 ja kolmanda järel juba 12:5. Neljandas minimatšis suutis küll Embrich kolm torget tagasi võtta, vähendades kaotusseisu 10:14-le, kuid kuuenda duelli järel oli Itaalia edu taas kahekohaline, 23:12.

Viimases kolmes minimatšis imet ei sündinud ja kuigi Kirpu suutis enne viimast vastasseisu vähendada vahe kaheksale torkele, oli klassivahe ilmselge. Itaalia võitis kohtumise 41:31 ja purjetas hiljem finaali, kus tunnistas Lõuna-Korea 34:33 paremust.

Eesti naiskond lõpetas turniiri viiendana, sest kohamängudes alistati nii Prantsusmaa (37:33) kui ka Poola (37:29).