Ermi avapäev algas võimsalt, kui 100 m jooksu lõpetas ta uut isikliku rekordit tähistava ajaga 10,64 ja kaugushüppes sai kirja tulemuse 7.90. Kahe ala järel edestas eestlane Budapesti MM-il püstitatud isikliku rekordi graafikut 56 punktiga.

Järgmisel kolmel alal aga Erm plusspunkte teenida ei suutnud. Kuulitõukes sai eestlane kirja tulemuse 14.72 ja kõrgushüppes tuli leppida 1.91 ületamisega. Avapäeva lõpetanud 400 m jooksu finišeeris Erm ajaga 48,07.

Pühapäevase võistluspäeva eel kaotab eestlane rekordigraafikule (8484 p) 52 silmaga ehk liigub ca 8430 punkti tempos. 4378 punkti andsid avapäeva lõppedes seitsmenda koha, kuid virtuaalselt on Erm liikumas hetkeseisuga neljanda koha suunas.

Ermile pakkusid avapäeval enim rahulolu sprint ja kaugushüpe. Samas liialt ei nurise ta ühegi ala kallal. „Ma arvan, et oleks võinud isegi kiirem olla, sest start oli päris kehva. Teistest koma neli-viis-kuus aeglasem,“ selgitas Erm ERR-ile antud intervjuus 100 m jooksus juhtunut. „Kaugushüppes tegin oma hüppe ära. Ei olnud seda täpselt õiget tunnet sise-MM-il, täna oli see tunne!“

Milliste mõtetega läheb Erm vastu pühapäevasele võistluspäevale? „Ma ei ole praeguseks täitsa vormi ajastanud. Ma ei tea, kas ma homset päeva nii hästi alustan, kui tänast. Aga homme jooksen parema jalaga tõket, seda ei suutnud eelmine aasta teha,“ vastas Erm.

Eriti suure põnevusega ootab Erm teivashüpet, kus ta võistleb esimest korda uute teivastega. „Sain uued teibad, ei ole neid veel võistlustel sisse hüpanud. Vaatan, kuidas nad võistlustel käituvad. Ühe trenni olen nendega teinud,“ lisas ta.