Viiendast mängust viienda võidu noppinud rootslased seljatasid Ostrava jäähallis lätlased 7:2. Svenssonid võitsid Rasmus Dahlini ja Jonas Brodini tabamustest avakolmandiku 2:0. Teise perioodi alguses tegid Kaspars Daugavins ja Roberts Mamcics seisuks 2:2.

Kolmandiku teine pool kuulus aga kindlalt Rootsile. Kui mängitud oli 12.59, viskas Fabian Zetterlund nad 3:2 ette. 17 sekundit hiljem tegi Zetterlund seisuks 4:2 ja omakorda üheksa sekundit hiljem sahistas võrku Joel Eriksson. Kunagi varem polnud MM-idel suutnud ükski koondis nii lühikese ajaga kolme väravat visata. Kaks minutit hiljem tõi Marcus Pettersson tabloole seisuks 6:2. 7:2 lõppseisu vormistas Marcus Johansson matši eelviimasel minutil.

Kui rootslastel on nüüdseks koht veerandfinaalis tagatud, siis lätlased on esimesena joone all. Edasipääsulootuste säilitamiseks vajab mullune MM-pronks pühapäeval võitu Slovakkia üle, kes täna sai 4:2 jagu Prantsusmaast.

B-alagrupis oli täna võidukas ka Saksamaa, kes seljatas 4:2 Poola. Grupist teist kohta hoidvad sakslased peavad alagrupiturniiri viimase mängu teisipäeval prantslaste vastu, võiduta jätkav Poola lõpetab turniiri esmaspäeval Kasahstani vastu.

Kanada alistas Soome, Šveitsi lustis

A-alagrupis teenisid viienda võidu Kanada ja Šveits. Kanadalased alistasid Soome 5:3, „kinkides“ meie põhjanaabritele viiest mängust kolmanda kaotuse. Tiitlikaitsja Kanada jäi nelja minutiga 0:2 kaotusseisu, aga avaperiood lõppes siiski 2:2 viigiga. Neli minutit enne teise kolmandiku lõppu viskas Jesse Puljujärvi soomlased 3:2 ette, aga Owen Power vastas sellele kiirelt. Kanadale tõid võidu Brandon Hageli ja Dawson Merceri tabamused otsustaval kolmandikul. Merceri värav sündis viimasel minutil olukorras, kus soomlastel enam väravavahti jääl polnud.

Samas grupis olid laupäeval võidukad ka Šveits ja Tšehhi. Šveits viskas Taanile koguni kaheksa vastuseta väravat, tšehhid said Suurbritanniast jagu 4:1.

Kui Šveitsil, Kanadal ja Tšehhil on koht veerandfinaalis tagatud, siis viimasele kohale heitlevad Soome (7 p), Taani (6 p) ja Austria (4 p). Soome ja Taani kohtuvad esmaspäeval omavahel, lisaks on soomlastel vaja mängida Šveitsiga. Austriat ootavad veel ees mängud tabeli lõppu kuuluvate Norra ja Suurbritanniaga.