Red Bulli piloot võitis kvalifikatsiooni ajaga 1.14,746. Hollandlasele oli see alates eelmise aasta viimasest vormelinädalavahetusest kaheksas järjestikune kvalifikatsioonivõit. Sellega kordas ta legendaarse Ayrton Senna nimel olnud F1 rekordit.

Teise aja sõitis välja McLareni mees Oscar Piastri (+0,074), aga austraallane sai hiljem kolmekohalise karistuse Kevin Magnusseni (Haas) takistamise eest. Nii alustab Verstappeni kõrvalt Piastri tiimikaaslane Lando Norris, kes oli hollandlasest vaid 0,091 sekundit aeglasem.

Teise stardirea moodustab Ferrari duo Charles Leclerc - Carlos Sainz. Kolmandast reast alustavad Piastri ja George Russell (Mercedes). Esmakordselt sel hooajal pääsesid kolmandasse sessiooni mõlemad RB sõitjad, kus Yuki Tsunoda oli seitsmes ja Daniel Ricciardo üheksas.

Kvalifikatsiooni ehk suurimad ebaõnnestujad olid Sergio Perez (Red Bull) ja Fernando Alonso (Aston Martin). Perez jäi tänavu esmakordselt esikümnest välja (11. aeg), Alonso ei pääsenud käimasoleval hooajal esmakordselt esimesest sessioonist edasi (19. aeg).

Emilia-Romagna GP algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 16.

Esmaspäeval salvestame ka uue „Ringiga ees“ saate, kus Paul Aroni võistlused vormel 2-s ja F1 nädalavahetuse kokku võtame. Küsimusi saab saata aadressile: ringigaees@delfi.ee