Kuuest Saudi Araabiasse sõitnud eestlannast piirdusid Kristina Kuusk ja Irina Embrich eelringiga, ülejäänud neli naist alustasid laupäeva hommikul põhiturniiri. Nelli Differt alistas avaringis neutraalse lipu all võisteva venelanna Milen Bavuge Habimana 15:11 ja 32 parema seas tuli talle vastu poolatar Aleksandra Jarecka.

Hästi alustanud Differt juhtis nelja minuti järel 4:2, kuid otsustavale perioodile läks ta vastu seisult 9:11. Tasavägiselt kulgenud matšis oli 1.42 enne lõppu tablool 14:14 viigiseis, aga otsustava torke tegi eestlanna, kes sai 15:14 võidu. Ent 16 parema seas kaotas Differt šveitslanna Pauline Brunnerile 12:15.

Ülejäänud kolm naist jäid pidama teise ringi. Julia Beljajeva jäi avaringis kogenud ja sülega medaleid koju tassinud Itaalia vehkeja Mara Navarria vastu taha 10:13, aga eestlanna võitles välja viigiseisu ning jäi lisaajal peale 14:13. Kuid järgmises matšis kaotas 31-aastane Beljajeva hiinlanna Chen Chenile kindlalt 10:15.

Kirpu sai napi võidu ja napi kaotuse

Sarnaselt käis Erika Kirpu käsi, kes võttis esimeses ringis mõõtu itaallanna Roberta Marzaniga ja sealgi läks asi nugadele. 6:4 juhtinud Kirpu jäi kaotusseisu 7:10, aga tegi selle 20 sekundiga tagasi. Kaheksa sekundit enne matši lõppu oli Eesti koondislane taas taga 10:11, ent jällegi võitles ta välja viigi ning lisaaja otsustav torge tähendas nappi 12:11 võitu.

Teises ringis juhtis 31-aastane Kirpu maailma teise mõõga Marie-Florence Candassamy ees 10:9, aga viimasel sekundil tegi prantslanna torke ning lõpuks jäi Eesti epeenaine lisaajal alla 10:11.

Katrina Lehis seljatas alustuseks šveitslanna Angeline Favre’ 15:12 ja teises ringis võttis ta mõõtu itaallanna Rossella Fiamingoga. Eestlanna kaotas esimese perioodi 0:5, teise lõpuks oli 29-aastane kahekordne olümpiamedalist taga 3:10 ning viimase kolme minutiga imet ei juhtunud, mistõttu kaotas ta matši 10:15.

Pühapäeval on kavas naiskonnavõistlus.

Sel hooajal on eelnevalt toimunud seitse individuaalset MK-etappi. Eestlane on tänavu tõusnud poodiumile korra, kui novembris sai Katrina Lehis Legnanos kolmanda koha. Abu Dhabis võistlemise järel on kalendris juunis Baselis toimuv EM ja juuli lõpus Pariisis toimuv OM.