Sinisärgid ei lasknud avageimis võõrustajaid kordagi juhtima ja võitsid esimese vaatuse 25:23. Teises geimis ei saanud Eesti aga kuidagi oma mängu käima ning hoopis makedoonlased haarasid initsiatiivi. Teine geim läks kindlalt vastastele 25:14.

Kolmas geim kulges tasavägiselt seisuni 12:12, siis said Alar Rikbergi hoolealused väikse edu kätte ja võitsid vaatuse 25:19. Neljanda geimi esimeses pooles oli makedoonlastel pidevalt paaripunktiline edu, aga 16:16 seisult tegid eestlased 3:0 spurdi. Võõrustajad jõudsid veel viigini kahel korral (20:20 ja 22:22), aga geimi lõpu kallutasid külalised enda kasuks 25:22. Otsustavad punktid tõid Karli Allik ja Märt Tammearu.

Eesti võitu jäi varjutama nurgaründaja positsioonil mänginud Valentin Kordase vigastus. Kordas, kes teises geimis Robert Tähe asemel sekkus, mängis stabiilselt kuni neljanda geimi seisuni 19:16. Järgmisel pallivahetusel maandus eestlane õnnetult ja tegi liiga hüppeliigesele, millega tema matš lõppes. Kui tõsiselt jalg viga sai, pole hetkel teada.

Valentin Kordas

Eesti koondise resultatiivseimateks kerkisid Märt Tammearu ja Renee Teppan 16 punktiga (+13 ja +6). Andri Aganits panustas võitu üheksa (+8) ja Henri Treial kaheksa (+4) silma. Pingilt edukalt sekkunud Kordase arvele jäi kuus silma (+4). Põhja-Makedoonia poolel kogus Nikola Gjorgiev 17 punkti (+10), Stojan Iliev lisas 16 silma (+6).

Sinisärgid lahendasid rünnakuid 44-protsendilise efektiivsusega, kodupublikul oli vastav näitaja 45%. Servi vastuvõtt oli Eestil 60% ja Põhja-Makedoonial 39%.

Eesti jaoks jätkub Kuldliiga hooaeg juba homme, kui samas saalis heideldakse Tšehhiga. Kohtumine algab kell 21.15. Võõrustajad lähevad tšehhidega vastamisi pühapäeval.