Kohtumist alustasid Rakveres paremini võõrustajad, kes haarasid avageimis juhtohjad ja pääsesid ette 18:9. Siis hakkas aga sloveenlannade mäng paremini toimima ning heade servide abil jõuti viigini. Järgnes punkt-punkti mäng, kus otsustavatel hetkedel tuli Eestil paar valusat eksimust sisse. 23:23 seisul ründas Kertu Laak palli võrku, järgmisel pallivahetusel vilistati eestlannadele võrgupuude.

Koondise juhendaja Andres Toobal rääkis matši järel, et esimese geimi lõpp jäi edasist kohtumist veidi segama. „Nende serviseeria järel hakkas meil jalg natukene värisema. Tahtsime nende servi liiga hästi kätte saada ja mitmed (vastuvõtu)pallid läksid üle võrgu,“ rääkis ametlikus kohtumises koondise peatreenerina debüteerinud Toobal. „Pärast seda me ei tulnud enam välja. Rünnakul tulid mitmed vead sisse, natuke oli probleeme sellega, et sidemängija õige ründaja leiaks, kes otsuse vastu võtaks ja palli maha lööks. Sealt hakkas langus pihta ja geimi lõpus justkui olime veel mängus, aga kuna see ka ära läks, siis emotsionaalselt saime päris suure põntsu.“

Järgmised kaks geimi võitis Sloveenia numbritega 25:18. Teises geimis tekkis Eestil rünnakul tõsine mõõn, kui 33-st võimalusest lahendati ära vaid üks (rünnakuefektiivsus 3%). Kogu matši peale oli see 20%, vastastel 34%.

„Ei saa ainult ründajaid ka süüdistada, see on kogu tiimi töö: vastuvõtt, sidemängija ja ründaja ise ning ka julgestus teistelt,“ märkis Toobal. „Algselt olime hästi agressiivsed, aga pärast seda usk kadus natuke ära. Sellist numbrit pole isegi enda karjääri jooksul näinud ei mängija ega treenerina. Need asjad tuleb üle vaadata, et miks nii täpselt läks.“

Vaata videost pikemalt, mida rääkis Toobal Kuldliiga debüüdist, taaskohtumisest Alessandro Oreficega ja pühapäevasest mängust Ukrainaga.