Allegri aitas Juventuse alles sel kolmapäeval Itaalia karikavõitjaks, kui finaalis alistati Bergamo Atalanta 1:0, aga kõigest kaks päeva hiljem sai juhendaja ametist priiks.

Vallandamise põhjuseks oli Allegri käitumine karikafinaali üleminutitel. Nimelt teenis Allegri punase kaardi, sest rebis pintsaku seljast ja hakkas kohtuniku otsuse peale irooniliselt aplodeerima. Hiljem jättis itaallane hüvasti ka lipsuga ning nööpis räusates särki lahti.

„Ma tean, kust sind leida ja rebin sul kõrvad peast. Tulen ja löön sind näkku,“ olevat Allegri pärast finaali ka üht ajakirjanikku ähvardanud.

„Tema käitumine oli vastuolus Juventuse väärtushinnangutega ja klubi esindajad ei tohiks ennast nii üleval pidada,“ seisis Juventuse pressiteates.

Itaalia kõrgliigas neljandat kohta hoidev Juventus oleks aga suure tõenäosusega hooaja lõppedes niikuinii peatreenerit vahetanud. Peamiseks kandidaadiks Allegri kohale on praegune Bologna juhendaja Thiago Motta, kelle hoolealused on kõrgliigas üllatuslikult kolmandal tabelireal.