Vastavalt Eesti vehklemisliidu reeglitele pääseb epeenaiskonda ja sellega ka tiitlivõistlustele ehk sedakorda juunikuisele EM-ile koduse edetabeli esikolmik ja üks sportlane peatreener Kaido Kaaberma valikul. Kuni hooaja viimase MK-etapini Fujairahis, misjärel edetabel lukku lüüakse, pidasid kolmanda koha nimel tigedat heitlust vanameister Irina Embrich ja Erika Kirpu. Pikema kõrre tõmbas Kirpu.

Pärast Hiina MK-etappi lahutas Embrichit ja Kirput kõigest seitse punkti. Kirpu läks oma kulude ja kirjadega Kolumbiasse Cali MK-etapile, et vahe tasa teha, jõudis seal kaheksa parema hulka, ent juba eelnevalt oli vehklemisliit teatanud, et Cali punktid edetabelisse arvesse ei lähe.

Kirpul jäi viimane võimalus Fujairahis. Tänu Calis teenitud punktidele kerkis ta maailma edetabelis 18. kohale, kuid ei pääsenud esimesena Fujairahs põhiturniirile. Eelturniiril sai ta alagrupis vaid ühe kaotuse, kuid sellest ei piisanud pääsuks otse 64 parema sekka, puudu jäi üks torge. Ent seejärel alistas Kirpu kaks vastast ning koht põhiturniiril oli käes.

Samal ajal sai Embrich alagrupist küll edasi, ent kaotas seejärel esimese matši ning teekond oli lõppenud. Kuna MK-etapil põhitabelisse jõudmine annab Eesti edetabelis 10 punkti, kerkis Kirpu kolmandaks ning sellega ka naiskonda ja EM-i individuaalturniirile.

Laupäeval algaval Fujairah MK-etapi põhiturniiril selgub seegi, kellest saab Eesti epeenaiste esinumber. Praegu on liider 388 punktiga, Katrina Lehis (ta võitis Fujairahis alagrupis kõik matšid ja jõudis otse edasi) tänu edetabelikohale põhitabelisse pääsenud Nelli Differtil on silmi 286.

Lisaks Differtile, Lehisele ja Kirpule vehkleb Saudi-Araabias võidu nimel ka Julia Beljajeva. Pühapäeval toimub naiskonnavõistlus.