Kolmekordne vormel-1 sarja maailmameister on virtuaalse ringrajasõidu suur austaja olnud juba aastaid, kuid hakkas ala tõsisemalt võtma koroonapandeemia algusega. Enda meeskonna Team Redline ridades näeb hollandlast sõitmas paljudel suurematel simulaatorivõidusõidu üritustel, seda peamiselt iRacingu platvormil.

Nagu vormeli roolis, on Verstappen ka simulaatori taga üks maailma parimatest sõitjatest. Sel nädalal sai selgeks, et virtuaalvõidusõitu tõsiselt võttev mees on lisaks nädalavahetusel toimuvale Imola Grand Prix’le startimas ka legendaarsel Nürburgringi ringrajal toimuval virtuaalsel 24-tunni sõidul.

Võistlusel osalemiseks annab Verstappenile võimaluse simulaatorivarustus, mis reisib temaga tihtilugu ratastel kaasas. Laupäeva pärastlõunal algav kestvussõit nõuab vormeliässalt suurepärast ajaplaneerimist, et leida vajalikud unetunnid, sooritada enda kohustused meedia ja Red Bulli meeskonna ees ning seejärel ka oma virtuaalvõidusõidu meeskonna ees, kuid maailmameister ei kahtle selles, et tuleb sellega suurepäraselt toime.

Pole esimene kord

Kuigi nii suuremahulisel üritusel pole Verstappen varasemalt võistlusnädalavahetusega paralleelselt osalenud, on teda mänguserverites siiski korduvalt märgatud. Sel aastal toimunud Saudi-Araabia GP eel nähti hollandlast virtuaalradadel kuni kella neljani hommikul. Maailmameister põhjendas juhtunut hiljem sellega, et soovis korras hoida enda unerežiimi ning sai seetõttu endale hilist ärkvelolekut lubada. Võistlus seda ka ei takistanud, kuna Jeddah ringraja tulede all peetud võidusõit algas alles kell 8 õhtul.

Verstappen on tunnistanud, et kuigi virtuaalne võidusõit ei sarnane täielikult päris autos istumisele, saab tänapäevase tehnoloogiaga kätte pea 90% autotunnetusest. Hoolimata sellest, et Red Bulli esisõitja ei talitse virtuaalmaailmas vormelit, vaid sõidab pigem kestvussõitudest tuntud LMP ja GT klasside autodega, ütleb maailmameister, et ka sealt on võimalik nii mõndagi õppida ning näha võidusõite teistsuguse perspektiiviga, mis võib hiljem päris radadel kasuks olla.

Viimastel aastatel Verstappeni jaoks võrdlemisi dominantseks kujunenud vormel-1 hooajad annavad kolmekordsele ilmameistrile võimaluse ennast mujal suurema pinge alla panna. Hollandlane on isegi tunnistanud, et kuna simracingu täielikust tipust jääb tal veidi puudu, siis ta imetleb ja õpib sõitjatelt, kes suudavad temast kiiremad olla. Samuti on Verstappen näidanud üles soovi aidata potentsiaalikamaid virtuaalsõitjaid päris autode rooli taha.

Verstappeni ja tema meeskonna Team Redline vaatepunkti võistlusest näeb meeskonna Twitchi kanalil.