Paar päeva tagasi hoiatas Tšehhi politsei piletipettuse eest, mille ohvriks on langenud juba sajad hokifännid. Petised olevat teeninud tulu rohkem kui 28 000 eurot.

Läti Delfi vahendab, et pettureid leidub teisteski valdkondades: toitlustuses ja transpordis.

„Oleme hindade osas väga segaduses,“ tunnistas üks Edgarsi nimeline hokifänn Läti Delfile. Ta pole sugugi üksi.

Reeglitega on sätestatud, et õlu hoki MM-i fännitsoonis maksab 110 Tšehhi krooni ehk eurodes umbes 4.40, samas kui areenidest väljaspool on õlleklaasi hind 1.60. Leidub aga kohti, kus fännidelt on ühe õlle eest nööritud 15-20 eurot.

„Läti fännid Ostravas, hoidke hindadel silma peal! Paljud kohalikud petavad. Õlle eest küsitakse 15-20 eurot, burgeri eest 23. Isegi taksojuhid sõidavad ringi tiirutades (peab silmas, et teevad ebamõistlikult suuri ringe - G.L.),“ rääkis Edgars.

Olles rahvuskaaslastega kogemusi vahetanud, on mitmed lätlased oma pangakontot uurides pettusi avastanud ja imestanud: „Ma vaatasin kontot, olin mitu korda ühe klaasi õlle eest 15 eurot maksnud.“

Läti hokifännid enne mängu Poolaga.

Parim klient on purjus turist

Fänn nimega Katrina avastas, et sama toote hind varieerus vastavalt sellele, milline teenindaja seda serveeris.

Trikitajaid leidub ka hokiareenides sees. „Vaadake ette, kui areenil õlut ostate. Ostsin eile kolm klaasi õlut 41 euro eest!“ ütleks üks Läti fännidest.

Kuidas see petturitel õnnestub? Tihtipeale ei kuvata müügiletis ostjale pangaterminali peale summat ning kui seda ka tehakse, siis on hind kroonides ning kiirustades ei pööra summa suurusele keegi erilist tähelepanu. Tihti juhtub ka seda, et kui makstud summa üle on mõni hetk juureldud, on hilja juba midagi teha, sest ostetud kesvamärjukest on juba tarbitud.

Taksojuhtide lemmikkliendid olevat purjus turistid. „Slovakid ütlesid eile uudistes, et nad maksid 11-kilomeetrise reisi eest 80 eurot,“ vahendas üks Läti fänn kuuldut.

„Ärge kohalikke taksosid kasutage. Võtke ainult Bolt või Uber! Nii saate kohe tellides summa vastavalt distantsile ära maksta ning pettuse oht on väiksem,“ ütles lätlanna Linda. Kristaps soovitas siiski taksoreisi ajal ka ise navigatsiooniäpil silma peal hoida.

Läti hokikoondis hoiab käimasoleval MM-il nelja mängu järel B-alagrupis viimast play-off’i viivat neljandat kohta. Viimati kaotati kolmapäeval 1:8 Saksamaale eelmise aasta MM-i finalistile Saksamaale. Päev varem võideti normaalajal 2:0 Kasahstani, varem lisaajal 3:2 Prantsusmaad ning samuti lisaajal 5:4 Poolat.

Kolmes järele jäänud alagrupimängus kohtub Läti laupäeval Rootsiga, pühapäeval Slovakkiaga ja teisipäeval USA-ga.