Soome juhtis veel avakolmandiku järel 2:0, kuid austerlased suutsid viigistada ja viskasid kõigest 0,2 sekundit enne matši lõppu ka võiduvärava.

„Me ei hoidnud litril piisavalt hästi. Teine kolmandik oli nõrk. Kolmandas mäng veidi paranes, aga mitte piisavalt, nagu nägime,“ sõnas pettunud Jalonen matši järel.

Peatreeneri hinnangul said Soomele saatuslikuks üksikute mängijate rumalad otsused.

„Suurt struktuurilist probleemi meil ei ole. Need on pigem mängijate valikud. Mängime teatud olukordades rumalalt. Mõnikord on kirge rohkem kui mõistust,“ ütles Jalonen.

Samas kiitis kogenud juhendaja Austriat. „Jah, Austria on lihtsalt hea meeskond. Nad tegid meie elu raskeks. Vastane mängis kaitses tihedalt ja keskendus kontrarünnakutele. Nii kannatlikult kaitsva ja tsentrit blokeeriva meeskonna vastu pole lihtne mängida. Viis viie vastu oli üsna raske võimalusi luua,“ tunnistas Jalonen.

Austerlaste võiduvärava puhul ei tahtnud Jalonen väravavahti süüdistada. „Ma ei hakka kritiseerima ja hindama väravavahi tööd.“

Pigem oli peatreener pettunud, et soomlased ei suutnud ka lõpus litrit hoida, sest veel kümme sekundit enne austerlaste võiduväravat oli litter vastaste värava all.

Jalonen lisas, et on endiselt optimistlik: „Ma arvan, et pärast nelja mängu pole meil kunagi kõik korras olnud. Tõenäoliselt tegeleme praegu veel peenhäälestusega. Õnneks meil aega on.“

Üllatuskaotus kukutas Soome MMi A-alagrupis neljandaks. Kui Kanadal ja Šveitsil on 11 ning Tšehhil 9 punkti, siis soomlased on kogunud 7 silma. Soomel jääb veel alagrupis mängida Kanada, Taani ja Šveitsiga.

Eile hilisõhtul peetud mängudes alistas valitsev maailmameister Kanada Norra 4:1 ja USA Prantsusmaa 5:0.

Soome ja Austria mängu tipphetked: