„Kui tervis vastu peab, ilm kannab ning on õnne, siis peaksime plaanide kohaselt olema maailma katusel 21. mai varahommikul kella 7-8 paiku,“ rääkis Eevald pressiteate vahendusel.

Eevaldi teekond algab pika tōusuga baaslaagrist otse teise vahelaagrisse (6400m), kus üks päev puhatakse ning seejärel suundutakse tõusma kolmandasse vahelaagrisse (7300m). Alates sellest punktist võetakse kasutusele lisahapniku ning liigutakse järgmisel päeval kohe edasi ka neljandasse vahelaagrisse (7950m).

„Selleks hetkeks oleme jõudnud praktiliselt 8000-meetri piirile, kus algab surmatsoon. Neljandasse vahelaagrisse ehk tipulaagrisse peaksime me jõudma ca lõuna paiku. Seejärel puhkame, taastume ning laeme energiavarusid. Kontrollime ja paneme kokku tipuvarustuse ning ootame õhtutunde, et alustada õhtul kell 19-20 lõpliku tõusu Everesti tippu ehk 8848,86 meetri peale,“ kirjeldas mägironija eelolevat teekonda.

Tipputõus kestab läbi öö varahommikuni välja ning võib aega võtta orienteeruvalt 10-12 tundi, olenevalt oludest ning enesetundest.

„Tunnen end valmis ning mis seal salata – ärevil ja närvis samuti. See, mis ees ootab, ei saa olema lihtne. Järgmised kuus päeva näitavad, kas mul on õnne, et maailma katust puudutada ning teha teoks üks mu elu suurimaid unistusi ja eesmärke. Tänan kõiki sponsoreid ja toetajaid, et mind nii kaugele olete aidanud. Tänan oma lähedasi, perekonda, sõpru ja lihtsalt tuttavaid, et mind ja minu eesmärki toetanud olete. Viis aastat tööd ja see hetk on käes. Teekond tippu algab!“ ütles Eevald enne oma elu raskeima väljakutsega rinda pistmist.

Kaspari ekspeditsiooni Everesti tippu toetab projekt Fenix Adventure, mis aitab ekstreemsportlastel viia oma unistused ellu võimalikult turvaliselt. Fenix Casino turundusjuhi Marje Braunbrücki sõnul ohutus ja ratsionaalne jõudude hindamise oskus on iga ekstreemse väljakutse puhul õnnestumise otsustav faktor.

„Kaspar on Everesti ekspeditsiooni käigus pidanud mitme tagasilöögiga silmitsi olema nii tervise kui ka ilmaolude tõttu, kuid ta on suutnud säilitada rahu ega võtnud seni liigset riski. Ta oskab õiget hetke kannatlikult oodata ning on tulemusele 100% orienteeritud. Hoiame pöalt, et veel viis magamata ööd ja saabub kauaoodatud satelliitsõnum Everesti tipust, et Kaspar on oma unistuse täitnud!“ ütles Marje Braunbrück.

Senine ekspeditsioon ei kulgenud Eevaldil ja ta tiimil lihtsalt – Eesti mägironijat kimbutasid mitmed tervisemured, ilmaolud olid oodatust karmimad ning orkaani tugevusega tuulte tõttu oli ka tipu rünnak edasi lükatud. Neli päeva tagasi kadusid mäel surmatsoonis ehk 8000 meetri kõrgusel kaks Mongoolia mägironijat, kes üritasid vallutada tippu ilma lisahapnikuta ja saatjate ehk šerpade abita. Mehed pole seni tipulaagrisse naasenud ning lootus neid sellisel kõrgusel peale 48 tundi kadumist elusalt leida on minimaalne.