Tšehhis toimuvat MM-turniiri kolme võiduga alustanud Läti jäi eile sakslaste vastu avakolmandiku lõpuks 0:2 kaotusseisu. Teisel kolmandikul kärises seis juba 0:7-le, enne kui Läti suutis oma avavärava visata. Viimasel kolmandikul vormistasid sakslased lõppnumbriteks 8:1.

„Kõik algab pisidetailidest, nüanssidest, duellidest,“ selgitas Vitolinš mängu järel ebaõnnestumise põhjuseid. „Kaotasime palju duelle, eriti kaitsetsoonis. Kord kaotasime litri, kuskil ei saanud tsoonist välja, oli üks, teine, kolmas viga ja nii see mäng lõppeski.“

Läti koondise peatreener märkis, et sakslased olid kiiremad, kuid seda oli ette teada.

„Nüüd on kaks vaba päeva, poisid saavad jõudu koguda ja medaliheitlus jätkub,“ ei kaotanud peatreener optimismi. „Meil on veel kolm mängu pidada ja alati tuleb [sellistest kaotustest] üle saada. Sealt paistab ka meeskonna iseloom ja vaim. Praegusel hetkel on oluline, et mängijad mõistaks, miks me siia tulime.“

„Oleksime võinud veel ühe värava visata, väravavahid oleksid võinud midagi tõrjuda, aga sakslased olid täna kindlasti paremad. Seda tuleb tunnistada,“ lisas mullusel MMil pronksmedaliga üllatanud lätlaste peatreener.

Läti koondis alustas MMi kahe raske võiduga lisaajal - laupäeval alistati Poola 5:4 ja pühapäeval Prantsusmaa 3:2. Teisipäeval peetud kolmandas kohtumises said lätlased jagu Kasahstanist 2:0.

Laupäeval minnakse vastamisi tugeva Rootsiga. Pärast seda jääb meie lõunanaabritel veel mängida lähirivaalide Slovakkia ja USA-ga.

„Järgmine mäng algab nullist. Peame aru saama, mis seekord puudu jäi ja mida on vaja teha, et järgmises mängus hea tulemus saavutada,“ sõnas Vitolinš.

Saksamaa ja Läti mängu tipphetked: