Celtics alistas läinud öösel oma kodupubliku ees neljandat korda Cleveland Cavaliersi ja võitis poolfinaalseeria mängudega 4:1. Viimaseks jäänud kohtumises olid kolmas aasta järjest konverentsi finaali jõudnud Celticsi võidunumbrid 113:98.

Cleveland püsis mängus kolm veerandaega ja vähendas otsustava perioodi alguses kaotusseisu 85:88-le. Seejärel tegi Celtics 13:2 spurdi ja juhtis 6.44 enne lõpusireeni juba 101:87.

Jayson Tatum panustas võitu 25 punkti ja 10 lauapalli, kuus kaugviset tabanud 37-aastane Al Horford tõi 22 silma, 15 lauda ja 5 resultatiivset söötu.

Horfordist sai ühtlasi profiliiga ajaloo kolmas mängija LeBron Jamesi ja Kareem Abdul-Jabbari kõrval, kes on enam kui 37-aastasena suutnud ühes play-offi mängus tuua vähemalt 20 punkti, 15 lauapalli ja 5 korvisöötu.

„See näitab lihtsalt meeskonna iseloomu, organisatsiooni. Inimesed võivad arvata, et me peaksimegi siin olema, aga me teeme midagi õigesti“ ütles Tatum mängu järel.

Vigastatud Donovan Mitchelli ja Jarrett Allenita mänginud Cavaliersi parim oli Evan Mobley, kes viskas oma play-offi karjääri kõrgeimad 33 punkti.

Celtics ootab endale finaalivastast paarist New York Knicks - Indiana Pacers. Knicks juhib hetkel mängudega 3:2.

Dallas Mavericks sai eile võõrsil jagu läänekonverentsis põhiturniiri võitnud Oklahoma City Thunderist 104:92 ja juhib nüüd seeriat 3:2.

Shai Gilgeous-Alexander viskas neljas mäng järjest vähemalt 30 punkti, jõudes 30 silmani, kuid ükski teine Thunderi mängija ei suutnud tuua üle 13 punkti. Gilgeous-Alexanderi kolmene vähendas seitse minutit enne sireeni veel vahe 79:89-le, kuid seitsmest punktist lähemale nad enam kordagi ei jõudnud.

Luka Doncic tegi kolmikduubli, kogudes 31 punkti, 10 lauapalli ja 11 resultatiivset söötu.

Derrick Jones Jr. viskas 19 punkti, P.J. Washington Jr. tõi 10 silma ja 10 lauapalli. Dallase visketabavus mängust oli 52,6%.

Viienda asetusega Mavericks võib finaalipääsu kindlustada juba laupäeval oma koduväljakul.