Teema võetakse päevakorda, sest sellise ettepaneku on teinud Wolverhamptoni klubi.

Wolverhampton rõhutab oma pöördumises, et VAR võeti 2019. aastal kasutusele „heas usus“, kuid see on toonud kaasa „arvukaid soovimatuid negatiivseid tagajärgi, mis kahjustavad fännide suhteid jalgpalliga“.

Tänavusel Premier League`i hooajal on VAR teinud ridamisi vastuolulisi otsuseid. Näiteks sai Tottenham sügisel Liverpooliga mängus VARi eksimusest kasu, kui Luis Diazi värav jäeti valesti fikseeritud suluseisu tõttu lugemata. Põhja-Londoni klubi võitis mängu 2:1.

Tottenhami peatreener Ange Postecoglou ütles selle mängu järel, et VARist tuleks loobuda: „Ma lihtsalt ei usu, et see tehnoloogia on meie mängu jaoks valmis.“

Premier League teatas kolmapäeval, et „mõistab muret“ VAR-i pärast, kuid „toetab täielikult“ uut tehnoloogiat ja jätkab koostöös kohtunike organisatsiooniga PGMOL olukorra parandamist.

VARist loobumise otsus läheb läbi, kui selle poolt on vähemalt 2/3 kõrgliiga klubidest ehk 20-st meeskonnast vähemalt 14.

Ühtlasi teatas Premier League eile, et alates sellest suvest muutuvad üleminekuakende kuupäevad. Suvine üleminekuaken avaneb seekord juba 14. juunil ning lõppeb 30. augustil, mitte 1. septembril. Veel saab uuel hooajal uusi mängijaid registreerida 1. jaanuarist kuni 3. veebruarini 2025.