Eelmisel hooajal oli Niskanen treeninud Soome koondisest eraldi.

Soome suusaliit tegi täna teatavaks uue hooaja rahvuskoondise liikmed. Nimekirjast on puudu üks väga tuntud nimi: Krista Pärmäkoski.

Alaliidu pressiteates seisab, et 33-aastase Pärmäkoski võimalikku liitumist koondisega arutatakse juhul, kui suusataja karjääri jätkab. Soomlanna pole siiani veel konkreetset vastust andnud.

Rahvusmeeskonna peatreener Teemu Pasanen hindab koondise koosseisu tugevaks.

„Tuleva hooaja rahvukoondis on hea segu kogenud suusatajatest ja noortest tulevikulootustest. Rahvusmeeskond on vaatamata keerulisele rahalisele olukorrale suutnud järgmise hooaja peaeesmärgi ehk Trondheimi MM-i jaoks kokku panna hea treeninghooaja üldpaketi,“ ütles Pasanen.

Kriisis olev suusaliit sai päästerõnga olümpiakomitee tippspordiüksuselt, kes eraldas Soome murdmaasuusatamisele 500 000 eurot arendustoetust.

Enamik koondise treeninghooaja laagritest on Soomes, kuid välislaagreid on kaks: augustis Trondheimis ja oktoobris Ramsaus.

Soome rahvuskoondise liikmed:

Naised: Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Hilla Niemelä, Kerttu Niskanen ja Eveliina Piippo.

Mehed: Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Emil Liekari, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen ja Lauri Vuorinen.