Kuigi New York Knicksi ja Indiana Pacersi idakonverentsi poolfinaalseeria seis oli läinud öö eel 2:2 viigis, siis tundus Knicksi seis väga täbar. Põhihooaja lõpus vigastas nende üks suurem täht Julius Randle raskelt õlga, aprilli lõpus sai läbi Bojan Bogdanovici korvpalliaasta ning Pacersi seeria käigus langesid meeskonnal rivist nende olulised lülid Mitchell Robinson ja OG Anunoby. Nii võttis Indiana kaks võitu järjest ja kõik vihjas sellele, et tuleb kolmaski.

Võta näpust. Knicks pani kodusaalis püsti viskekontserdi, mistõttu nad võitsid kohtumise esimese poolajal 69:54 ja matši 121:91. New Yorki meeskonda vedas taaskord Jalen Brunson, kelle arvele jäi 44 punkti ja seitse korvisöötu. Alec Burks ja Josh Hart toetasid teda 18 punktiga, Indiana edukaim oli Pascal Siakam 22-ga. Ida teisest poolfinaalseeriast läheb tõenäoliselt edasi põhihooaja võitja Boston Celtics, kes juhib Cleveland Cavaliersi vastu 3:1.

Mõned päevad tagasi tundus täbar ka valitseva tšempionid Denver Nuggetsi seis, sest nad kaotasid kodupubliku ees Minnesota Timberwolvesile esimesed kaks matši. Ent meie aja järgi kolmapäeva varahommikul võttis meeskond kolmanda järjestikuse võidu.

Kui esimese poolaja järel oli Nuggets peal 50:44, siis kolmandal veerandil tegid nad vastasega vahe sisse ning lõpuks võitsid nad kohtumise kindlalt 112:97. Denverit vedas tavapäraselt Nikola Jokic, kelle arvele jäi 40 punkti, seitse lauda ja 13 korvisöötu, Minnesota parim skoorija oli 22 silma kogunud Karl-Anthony Towns. Lääne teise finalisti selgitavad Oklahoma City Thunder ja Dallas Mavericks, kelle seeria on 2:2 viigis.