Kuigi Portugalis võidutses Toyota sõitja Sébastien Ogier, sai Hyundai meeskond kaks poodiumikohta: Ott Tänak oli teine ja Thierry Neuville kolmas.

„See oli positiivne ralli suurepärase meeskonnatöö ja heade esitustega nii Thierrylt kui ka Otilt,“ ütles Abitebou tiimi pressiteate vahendusel.

„Thierry lahkub Portugalist, olles suurendanud oma edumaad Evansi ees, ja see on MM-tiitliheitluses ülioluline, sest punkte on nii raske saada,“ jätkas Abiteboul.

Neuville edestab nüüd Elfyn Evansit 24 punktiga, kolmandaks tõusnud Tänak jääb tiimikaaslasest maha 31 silmaga.

Ühtlasi tundis Hyundai boss suurt rõõmu Tänaku edu üle, sest Tänak saavutas väga hea kiiruse ja kogus nädalavahetusel suurima punktisaagi.

„Ott on suutnud autos enesekindlust suurendada, mis väljendus väga tugevates kiiruskatsete aegades ja suurimas punktisaagis,“ kiitis Abiteboul Tänakut. „See on väga julgustav, kui arvestada kruusarallide arvu, mis nüüd järgnevad. Meil tuleb veel tööd teha, et ta saaks järgmise kuue ralli jooksul edaspidigi oma võimalusi maksimeerida.“

Ka pärast pikka pausi võistelnud Dani Sordo andis oma viienda kohaga Hyundai tiimile olulise panuse.

„Dani esitus mõjutas tohutult tootjate sarja punktide arvu, ta oli meeskonnale väga vajalik tugi. Järgmisel rallil üritame aidata tal oma sõitu Hyundai i20 N Rally1 autos veelgi parandada,“ ütles Abiteboul.

Hyundai juhib nüüd meeskondlikku arvestust Toyota ees nelja punktiga.

Autoralli MM-sari jätkub Sardiinias juba vähem kui kolme nädala pärast.