Rammo, kellele Pariisi suvemängud tähistavad juba järjestikuselt neljandat olümpiat, avab, et temale on kõige sobivam sõita Laser-klassis, ent olenemata konkreetsest jahiklassist tulevad üldiselt purjespordiga tipptasemel tegelemisel kasuks teatavad eeldused. „Purjespordis on olulised nii pikkuse ja kaalu teemad kui ka iseendaga pingeolukorras hakkama saamine ehk mentaalne pool. Pikkust on ilmselt keeruline muuta, aga kaalu ja vaimse poolega saab väga edukalt ise tööd teha,“ räägib Rammo.

Isegi kui profitasemel sportlaseks ei õnnestu või pole soovi saada, julgustab ta purjespordiga noorest saati tegelema, sest see kasvatab iseseisvust. „Juba noorena Optimist-klassis oled sa siiski üksi paadiga merel ja pead seal iseseisvalt hakkama saama,“ sõnab Rammo ja lisab, et sellise oskuse varases eas omandamist on tema arvates keeruline ülehinnata.

Millest Rammoga veel juttu tuli ja milline nägi välja Ingrid Puusta viimasel hetkel olümpiale pääsemine, kuuled juba Delfi Tasku saatest. Saadet juhib Kaidor Kahar.

„Mere kutsele“ puhub tuult purjedesse Tall Ships Races Tallinn ja Eesti Jahtklubide Liit.

Stuudios on külas purjetaja Karl-Martin Rammo. Saatejuht on Kaidor Kahar.

Jaga
Kommentaarid