Meistrivõistluste tõmbenumbriks on kuuekordne Euroopa juunioride meister Eneli Jefimova, kes teeb kaasa kõigil kolmel rinnuliujumise distantsil. Enda kodubasseinis võistlev Jefimova on Euroopa juunioride edetabeli liider 50- ja 100 meetri rinnuliujumises ning hoiab teist kohta 200 meetri distantsil.

Mitmetele juunioride klassi ujujatele on see ühtlasi ka viimaseks võimaluseks kvalifitseeruda juulis Vilniuses toimuvatele Euroopa juunioride meistrivõistlustele.

Hommikustes eelujumistes saab väljaspool arvestust näha võistlemas ka mitmeid täiskasvanute koondise liikmeid, kes sihivad tippvormi 17. juunil algavateks Euroopa meistrivõistlusteks. Starti tulevad Daniel Zaitsev, Ralf Tribuntsov, Alex Ahtiainen, Lars Kuljus, Maria Romanjuk ja Mariangela Boitšuk.

Mullu Euroopa lühiraja meistrivõistlustel 50 meetri seliliujumises finaali murdnud ja Eesti rekordi püstitanud Ralf Tribuntsov teeb sel distantsil oma esimese stardi pikas basseinis.

Mai alguses Läti meistrivõistlustel 50 meetri vabaujumises kahe sajandiku kaugusele enda rahvusrekordist jäänud Daniel Zaitsev võtab Tallinnas taas ette sprindidistantsi ja paneb end proovile ka poole pikemal maal.

Võistluste suursponsor BCS Itera jagab parimate ujujate vahel enam kui 4000 eurot. Lisaks premeerivad parimaid sportlasi Triton Klubi ja ProSwim.