Nimelt näidati Rootsi-USA mängu otseülekande eel televaatajatele, et Rootsi koondis on võitnud 11 maailmameistritiitlit ning neist rohkem kuldmedaleid on saavutanud vaid Kanada (28) ja Tšehhi (12). Tšehhi koondise arvestusse olid lisatud ka Tšehhoslovakkia võidetud meistritiitlid.

Selline infograafika ei meeldinud sugugi venelastele, sest Venemaa ja Nõukogude Liidu koondised on kokku võitnud 27 maailmameistritiitlit.

Sport-Express teatas oma uudise pealkirjas: „MM-i avapäev jääb skandaaliga meelde“, vahendab Ilta-Sanomat. Spordiportaali Championat toimetaja Lev Lukini reaktsioon oli veelgi valulisem.

„IIHF-is [rahvusvaheline hokiliit - toim.) on kloune ja silmakirjatsejaid,“ kuulutas ajakirjanik oma arvamusloo pealkirjas.

Lukin märkis, et tundub, et Venemaa ja Nõukogude hokikoondised on teadlikult ajaloo lehekülgedelt kustutatud. „See on naeruväärne, alaväärtuslik ja rumal,“ kirjutas Lukin.

IIHF-i president Luke Tardif kommenteeris hiljem juhtunut Sport-Expressile ja Venemaa riiklikule uudisteagentuurile TASS. Tema sõnul oli Venemaa koondise infograafikast väljajätmine viga.

Agressorriigid Venemaa ja Valgevene ei saa tänavusel MMil mängida. Mõlemad koondised eemaldati rahvusvahelistest sarjadest kohe pärast 2022. aasta veebruari, kui Venemaa alustas täiemahulist sõda Ukraina vastu.

Jaga
Kommentaarid