Kuigi 32-aastane Giorgi polnud nädala alguses veel ise karjääri lõpetamist ametlikult välja hõiganud, siis Itaalia tenniseliit andis teada, et tähtmängija riputab reketi varna. Ootamatult lõppenud karjääri taustal kerkisid õhku mitmed spekulatsioonid.

Itaalia meedia teatel on Giorg Fienze prokuratuuri uurimise all, kuna tema perekonna maksudeklaratsioonides on mitmeid lünki. Lisaks sellele kahtlustatakse, et endine tennisist ei resideeru enam kodumaal, vaid on kolinud perega ookeani taha USA-sse.

Karmide süüdistustega üle valatud Girogi lõpetas laupäeval pika vaikuse ja kinnitas ühtlasi, et tema profitennise karjääri on lõppenud.

„Usaldage minu Instagrami kontot tõese teabe saamiseks. Mul on hea meel teatada oma armastatud fännidele, et olen tennisekarjääri lõpetanud. Olen tänulik teie uskumatu armastuse ja toetuse eest, mida olete mulle nii paljude aastate jooksul pakkunud. Ma hindan igat ilusat mälestust,“ kirjutas itaallanna. „Minu tulevikuplaanide ja tegemiste kohta on õhus olnud palju valesid kuulujutte. Ootan huviga, et saaksin teiega jagada eesolevaid põnevaid ettevõtmisi.“

Hetkel maailma edetabelis 116. positsiooni hoidev Giorgi oli karjääri tipphetkel 26. tabelireal. Kokku võitis ta neli WTA turniiri, nende seas ka 2021. aasta Toronto WTA 1000 kategooria mõõduvõtu.