Latsepov teenis Helsingi poolmaratonil ajaga 1.07,06 kolmanda koha, kaotades maratoni võitnud Solomon Boitile enam kui kahe minutiga. Kui esimene koht näis eestlasele olevat laupäeval püüdmatus kauguses, siis hõbedase autasu nimel oli Latsepov igati konkurentsis. Paraku luhtas kentsakas vahejuhtum selle võimaluse ning teisest kohast jäi eestlast lahutama 18 sekundit.

Maraton kulges mõnusas ja ladusas taktis kuni Lauttasaari sillani, kus tegelesid oma meelishobiga mitmed kalurid. Õnnetul kombel sai just tolle silla ületamine eestlasele saatuslikuks, kuna ühe kalamehe varustus takerdus tuuleiili tõttu sportlase riiete ja sääremarja külge. Pärast võistlust eemaldasid meditsiinitöötajad Latsepovi küljest neli konksu.

„Ma ei tundnud kohe valu. Proovisin konkse eemaldada, kuid sellest ei tulnud midagi välja. See rikkus mu jooksu, kaotasin sellega umbes minuti. Räimepüük on ka Eestis populaarne, aga ma ei uskunud, et minuga kunagi nii juhtub,“ rääkis Latsepov YLE-le.

„Võib-olla oleks pidanud nii tugeva tuulega sillal jooksu ajal kalapüügi ära keelama või seada kalameeste ja jooksjate vahele ohutu kaugus. Vähemalt on, mida meenutada,“ lisas Eesti pikamaajooksja.

Lisaks Latsepovile võistles Helsingis kõrgete kohtade nimel Tiidrek Nurme, kes teenis 5000 meetri jooksus ajaga 14.46 esikoha.