Läti alistas Poola lisaajal 5:4, aga kõvasti kõneainet tekitab teise kolmandiku lõpus juhtunu. Poola värava all läks massirüseluseks, kohtunik läks Ābolsit rahustama, aga lätlane virutas õigusemõistjale rusikaga näkku.

„Arvasin, et Poola mängija hoiab mind kinni ja proovisin end vabastada. Kahjuks tabasin kohtunikk, aga mul polnud õrna aimugi, keda või kuhu tabasin. See polnud minust viisakas ja see ei näinud hea välja,“ möönis ta.

Kõiki märkide järgi pidanuks 28-aastane Ābols saame vähemalt kaheminutilise, kui mitte 5+20 karistuse. Kuid ootamatult kohtunikud ei teinud midagi. Lisaajal andis just Örebro klubis leiba teeniv lätlane Kaspars Daugavinsi võidutabamusele söödu.

„Vabandasin sada korda kohtuniku ees ja tegin seda ka peale kohtumist. Võib-olla peaksin talle õlled saatma, sest siin Tšehhis on head õlut,“ viskas nalja lätlane, kes loodab, et ta ei saa juhtunu eest ka hiljem kohtunikekogult karistada. „Ma ei saa enam midagi teha. Loodetavasti saadakse aru, et see polnud eesmärk. Elame-näeme. See oli õnnetu juhus, aga oleksin pidanud tegutsema teisiti:“