Paberil sai eelmise aasta kevadel MM-pronksi võitnud lätlased tänavuse turniiri avamänguks soodsa vastase, sest neile tulid vastu veel tunamullu esimese divisjoni B tasemel Eestiga madistanud ja viimati 2002. aastal MM-il mänginud Poola. Kuid ootamatult haarasid matšis ohjad poolakad, kes võitsid esimese kolmandiku 1:0 ning teise kolmandiku järel olid nad peal 2:1.

Kolmandal veerandil näis, et lätlased võtavad jõuga oma. Kuigi Poola juhtis päeva teise värava visanud Krzystof Maciase tabamuse järel veel 3:2, siis Läti poolel vastasid kolmandiku keskpaigas tabamusega Kaspars Daugavins ja Rihards Bukarts. Kuid kaotusseisu jäämine poolakaid ei murdnud, sest kolm ja pool minutit enne normaalaja lõppu tõi Mateysz Bryki tabamus tabloole 4:4 viigi.

Lisaajal oli Poolal võimalik matš ära võtta, aga nende ründaja löök lendas posti. Teisel pool väljakut lahendas peagi kohtumise ära Kaspar Daugavins, kelle päeva teine tabamus tõi lätlastele 5:4 võidu. Kuid soovitud kolme punkti asemel said nad lisaaja võiduga tabelisse kaksi ja Poola avas ühe silmaga oma punktiarve. B-alagrupi teises matšis alistas Kasahstan 3:1 Prantsusmaa, päevale tõmbab õhtul joone alla USA ja Saksamaa kohtumine.

A-alagrupis alistas Taani 2+1 saldo kogunud Joachim Blichfeldi vedamisel 5:1 Austria. Üllatavalt tasavägine oli ka Kanada ja Suubritannia matš, sest avakolmandiku järel oli tablool 1:1 viik. Kuid seejärel tegi vägeva avangu turniirile eelmise drafti avavalik Connor Bedard, kelle kahe värava abil võttis vahtralehemaa 4:2 võidu.

Antud alagrupis võtavad laupäeva õhtul mõõtu Norra ja Tšehhi.