Spoleto ja Prati di Tivo vaheline etapp pakkus Giro esimese kahe nädala kõige raskema lõputõusu, sest viimase 15 kilomeetriga ronisid ratturid 424 meetri pealt 1450 meetri kõrgusesse mäefinišisse. Lõpu eel oli koos kümnepealine sõitjate punt, kust sadakond meetri enne spurtinud Tadej Pogačariga ei suutnud keegi kaasa minna.

Sealjuures päev varem võitis sloveen eraldistardi. „Ma täna absoluutselt ei oodanud seda. Kuid meeskond tegi head tööd, saime jooksikud kinni ja Rafa[el Majka] tegi vedamisega suurepärast tööd. Imeline oli siin võita. Kui elasime etapi esimese suure tõusu üle, sai meeskond aru, et võime ka täna esikohta jahtida ja Mikkel [Bjerg] vajus jooksikute seast suure grupi ette tööd tegema. Kui nägin, et mu abimehed on teravad, siis olin enesekindel, et võime siit võidu võtta,“ selgitas ta.

25-aastase sloveeni järel sai teise koha Daniel Martinez (Bora-hansgrohe), kolmanda Ben O’Connor (Decathlon AG2R La Mondiale), neljanda Antonio Tiberi (Bahrain Victorious) ja viienda Geraint Thomas (Ineos Grenadiers).

Samad mehed annavad tooni ka velotuuri kokkuvõttes, kus Pogačaril on mäekõrgune edu. Sloveenile järgnevad Martinez (+2.40), Geraint Thomas (+2.58) ja O’Connor (+3.39).

Raskest lõputõusust jõudis üles ka Madis Mihkels (Intermarché–Wanty), kes kaotas parematele natuke rohkem kui 39 minutit. Järgmised kuus päeva peaksid olema 20-aastasele eestlasele lõbusamad, sest kavas on siledamad etapid.