Aron ja rootslane Joel Eriksson asendavad sel nädalavahetusel Berliinis toimuval etapil võistkonna põhisõitjaid Robin Frijnsi ja Sebastien Buemit, kes võistlevad samal ajal FIA kestvussõidu MM-sarjas. Envision Racing tänavu kuigi suures mängus pole, sest hollandlane Frijs hoidis hooaja kokkuvõttes 14. ja šveitslane Buemi 15. kohta.

Esimesel vabatreeningul oli eestlane 22 sõitja konkurentsis 13. ja teisel 20. Kvalifikatsiooni põhjal said Envision Racingu sõitjad enda käsutusse aga eelviimase rea, sest 25-aastane Eriksson oli 19. ja temast viis aastat noorem Aron 20.

Berliinis toimunud võidusõit pakkus Envision Racingu meeskonnale emotsioone seinast seina. Etapi esimeses pooles hoidis eestlane 18. kohta, samal ajal vägevalt talda andnud Eriksson tõusis lausa esikümnesse ehk punktikohale. Kuid siis ütles rootslase elektrimootoriga Jaguar I-Type 6 üles ja ta katkestas.

Seejärel oli aga Aroni kord särada. Kui enamasti on sõitjatel kasutada kaheksa minutit Attack Mode’i ehk lisajõudu, siis Berliini Tempelhofi lennujaama teedele ehitatud rajal on rohkelt sirgeid, mistõttu limiteeriti aega kuuele minutile. Kui suurem osa sõitjaid kasutas Attack Mode’i ära sõidu esimeses pooles, siis Aron teises.

Aron kukkus viimase ringiga punktikohalt

Ridamisi möödasõite teinud eestlane tõusis 35. ringil lausa kaheksandale kohale, aga järgmiste ringidega kukkus 20-aastane piloot taas 15. reale, kus ta hakkas taas ülespoole ronima. Lõpuks saigi otsustavaks energiasääst ja tiimide taktikamängud.

Aron läks viimasele ringile üheksandana, aga ta lasi kahjuks mõned konkurendid mööda ning lõpuks läks talle debüütsõidul kirja 13. koht (+11.598).

Tasavägises võidusõidus tegi vägeva esituse kümnendalt kohalt startinud Austraalia piloot Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing), kes täppi pandud taktika abil võttis võidu. Teisena lõpetas prantslane Jean-Éric Vergne (DS Penske) ja kolmandana britt Oliver Rowland (Nissan Formula E Team).

Cassidy tõusis 121 punktiga ka MM-sarja uueks liidriks, talle järgnevad täna viiendana lõpetanud sakslane Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) 112 ja Rowland 103-ga. Elektrivormelid võtavad Berliini Tempelhofi lennuväljal mõõtu ka pühapäeval.