„Teadsime, et eelmise sellise mängu pealt tuleb tänane mäng raske,“ rääkis Flora peatreener Norbert Hurt kohtumise järel Soccerneti otseülekandes. „Rõhutasin päris palju meeskonnale, et nad oleksid kahe jalaga maal ja alustaksid hea tempoga. Seda nad ka tegid, saime initsiatiivi enda kätte, aga nägime, et keskelt on väga raske läbi pusida. Kahe poolajal vahel rääkisime, et mängime rohkem läbi äärte ja tõmbame mängu laiali, et nad ei vajuks viiesesse-kuuesesse [kaitseliini]. Alustasime momendiga, aga ühel hetkel muutus mäng kärsituks ja lohakaks, millega lasime vastase mängu. Ja loomulikult rumal kaart, mida ei tohiks juhtda.“

Flora tuli laupäevasele mängule vastu neljamängulise kaotuseta seeria pealt, sealjuures eelmisel nädalal alistasid valitsevad meistrid 3:0 Tallinna Kalevi ja suures derbis 1:0 liiga liidri Tallinna FCI Levadia. Aprillis Pärnu Rehepapi kunstmuruväljakul toimunud esimeses omavahelises 3:1 võidumatšis said sotid selgeks juba 34. minutiks, mil tallinlased juhtisid Maksim Kalimullini, Mark Anders Lepik ja Rauno Alliku tabamustest 3:0.

Eelmisel hooajal kõrges mängus olnud, aga tänavu esimesest kümnest liigamängust vaid kaks võitnud Varpus andis sel korral 385 A le Coq Arenale kogunud pealtvaataja silme all kõva lahingu. Esimesel poolajal kontrollis asjade käiku Flora, aga otsustavatel hetkedel läksid nende söödud pikaks ja löögid raamidest mööda. Parima võimaluse said võõrustajad 34. minutil, mil nurgalöögi järel keskkaitsja Erko Jonne Tõugjas lõi nahkkera kolmelt meetrilt peaga latti.

Flora jäi taas vähemusse

Teisel poolajal keerasid mõlemad meeskonnad vinti juurde. 46. minutil tegi suurepärase topelttõrje Varpuse kollkipper Ott Nõmm, kes esmalt tõi posti kõrvalt ära Lepiku löögi ning seejärel sirutas end ette Alliku jätkuüritusele. Kümne minuti pärast said oma parima võimaluse pärnakad, kui kaitseliini taha süstinud Kevin Kauberi löögile sai käe ette Kristen Lapa.

82. minutil läks rohevalgete seis keeruliseks, sest keskväljal kaotas Vladislav Kreida palli Virgo Vallikule, florakas toksas vastasele selja tagant jalga ning Kristo Külljastinen näitas 24-aastasele poolkaitsjale päeva teist kollast. Sealjuures Flora on tänavustes mängudes võtnud juba neli punast kaarti. „Siin pole midagi õigustada, sest selliseid asju ei tohi juhtuda. Peame hoidma külma närvi, sest see oli väga rumal olukord, kust endale kaart tõmmata,“ nahutas peatreener Hurt.

Norbert Hurt

Vaid kolme minuti pärast sai Vallik väga terava nurga alt proovida, aga Lapa oli valvel. Oma variandi sai lisaminutitel ka Flora, aga Konstantin Vassiljevi antud trahvilöögi suunas Mihhail Kolobov peaga raamidest mööda.

Raske töö tulemus

Peagi oli Flora keskkaitsja Kolobov taas aktsioonis, sest ta kinkis valesööduga süütust olukorrast Vaprusele korneri, kus pall jäi 94. minutil tallinlaste karistusalasse vabaks. Kui Magnus Villota löögile suutsid florakad end ette sättida, siis jätkuolukorras virutas Valliku palli võrku.

Peaga kõlas ka lõpuvile ja Vaprus võttis senise hooaja kõige magusama võidu. „Tuli täpselt ette ja sai löödud ära,“ oli päeva kangelane Vallik rahul. „See oli üks selle hooaja raskemaid mänge, sest sel hooajal me pole pidanud nii palju pingutama. Flora hoidis hästi palli, aga võit oli suure töö tulemus. Kannatasime ja tegime oma töö ära.“

Vaprusel on tabelis kümne mänguga 11 punkti, millega nad jagavad Tartu Tammeka ja Kuressaarega viiendat kuni seitsmendat kohta. Flora on tosinast matšist kogunud 19 silma, millega nad on neljandad.

Sellest hooajast Florat juhendav Hurt polnud meestega kuigi rahul. „See mäng nõudis kannatlikkust, aga me hakkasime kiirelt palle ette viima. Ka äärtest jäädi kohe surve alla, kuigi oleks pidanud äärt vahetama. Jäime natuke üheülbaliseks,“ tõdes Hurt. „Lasime lõpu selgelt käest. Esimesel poolajal oli mäng korralik, kuigi puudu jäi löökidest raami. Aga meil oli rünnakut ja taga asjad kontrolli all, sest me vastast mängu ei lasknud. Kuid meil on tänavu teistel poolaegadel tulnud mõõnaolukorrad. Peame suutma grammi võrra juurde keerata, mitte ei tohi järele anda.“