Kapten oli naisjuunioride kolmandas poolfinaalis parim koguajaga 29 minutit ja üks sekund. Tema järel lõpetasid šveitslanna Anouk Danna (29.13) ja prantslanna Lisa Lecompte (29.14).

„Jäin väga rahule. Ootan juba homset (tänast - toim.). Tegin ujumises hea vettejooksu ja ujusin end kohe välja. Rattas sain kolmese pundiga minema ja saime 25-sekundilise edu. Jooksin tugevalt, aga kontrollitult,“ kirjeldas Kapten hooaja avastarti, vahendab Eesti Triatlon.

Finaalvõistlusele pääses kolmest poolfinaalist kokku 30 sportlast. Teiste seas ka teises poolfinaalis võistelnud lätlanna Beate Jansone, kes treenib koos Eesti triatleetidega. Mirtel-Madlen Siimar sai teises poolfinaalis 27. tulemuse ajaga 31.25 ning Etriin Etverk oli esimeses poolfinaalis 17. ajaga 30.14.

Eesti meesjuunioridest sai ainsana edasi Rasva, kes oli teises poolfinaalis rumeenlase Carol Popa (25.44) järel teine ajaga 25 minutit ja 46 sekundit. Kolmandana lõpetas belglane Jasper Devos (25.49).

„Ujumine õnnestus hästi ning tulin esimesena veest välja,“ ütles Rasva. „Rattarajale minnes saime seitsmese pundiga alguses minema, aga kahjuks ei saanud me kohe koostööd käima. Joostes saime ilusasti väikese grupiga eest ära ning sealt sain ka turvaliselt finaali. Homme on juba tõsisem katsumus ning loodan anda seal endast parima.“

Gert Martin Savitsch finišeeris esimeses poolfinaalis 14. kohal ajaga 26.43 ja Oskar Hein neljandas poolfinaalis 26. ajaga 28.05.

Naisjuunioride finaalvõistlus peetakse Caorles laupäeval Eesti aja järgi kell 14.30 ning meesjuunioride finaal kell 15.30.