Rootsi koondis juhtis ameeriklaste vastu 2:0 ja 3:1 ning viskas lõpus kaks litrit tühja väravasse. Minnesota Wildis mängiv Joel Eriksson Ek sai võitjate poolel kirja kaks väravat ja ühe resultatiivse söödu.

Soome ja Tšehhi mängus jäid väravad viskamata nii normaal- kui lisaajal. Karistusvisete seerias jõudsid sihile vaid tšehhid, kui väravavahi mängisid üle Ondřej Kaše ja Roman Červenka.

Soome peatreener Jukka Jalonen võttis kaotust üsna rahulikult. „Väga raske mäng, ilmselt mõlema meeskonna jaoks hooaja raskeim. Meil lasti mõlemal poolel rabeleda, päris tõsiselt. Matši edenedes saime paremini mängu sisse ja ründasime paremini,“ rääkis Jalonen pressikonverentsil. „Kuigi Tšehhi domineeris paari kolmandikku, polnud neil väga häid võimalusi. Olen sellega rahul. Oma värav puhtana hoida on päris hea esitus.“

Soome koondises sai avamängus vigastada Saku Mäenalanen, kes lahkus riietusruumi kolmanda kolmandiku keskel. Soomlane vigastas kokkupõrkel Radko Gudasega kätt.

Jalonen ei osanud kohe pärast matši öelda, kui tõsise traumaga on tegemist. Küsimusele, kas Gudas mängis liiga jõhkralt, vastas Jalonen: „Vahest on parem, kui ma suu kinni hoian.“

MMi avamängudes alistas mullune hõbedameeskond Saksamaa Slovakkia 6:4 (0:0, 3:2, 3:2) ja Šveits Norra 5:2 (1:1, 3:0, 1:1).

Täna on A-alagrupis vastamisi Kanada ja Suurbritannia (kell 13.20), Austria-Taani (17.20) ja Tšehhi-Norra (21.20), B-grupis kohtuvad Prantsusmaa-Kasahstan (13.20), Läti-Poola (17.20) ja USA-Saksamaa (21.20).