Võistlus algas pisut rabedalt, kui esimene küki katse ebaõnnestus. Õnneks polnud probleem jõus ning Mäepea parandas tehnilise vea teisel katsel. Kükis õnnestusid nii teine katse 155kg kui ka kolmas 160kg, mis on ühtlasi nii naise isiklik kui ka uus Eesti küki rekord (varasem 157,5kg kuulus samuti Mäepeale).

Oma trumpalale, lamades surumisele, sai hoog sisse antud 125kilose katsega, mida kohtunikud hindasid esialgu ebaõnnestunuks, kuid kohtunike otsuse hindas ümber kõrgema taseme kohtunikest koosnev žürii.

Mäepea jätkas surumist edukalt, korrates teisel katsel enda nimel olevat Eesti rekordit 130kg-ga ning ületades selle kolmandal katsel õnnestunud 135kg-se surumisega. Ühtlasi võitis Mäepea sellega lamades surumise üksikala kuldmedali.

Jõutõmbe ajaks olid kõik kaardid avatud ning võistlus konkurentidega, Sarah Kleiniga Saksamaalt ning Sandrine Quignaudoniga Rootsist, käis kogusumma hõbe- ning pronksmedali peale. Algraskuseks valitud 140kg jõutõmme õnnestus, kahjuks aga 150kg-ne teine katse libises käest. Kolmas katse sai määravaks. Medaliheitluses püsimiseks oli äärmiselt oluline saada raskus 150kg kirja. Kahjuks ka see raskus libises käest ning kirja jäi kogusumma 435kg, mis tähistab uut Eesti kogusumma rekordit tema enda varasema 432,5 kg asemel.

Nii rootslasel, kui ka sakslasel avanes kolmandal katsel võimalus Mäepead ületada ning paraku seda nad ka tegid.

Kokku õnnestus Gerlynil püstitada 4 uut Eesti rekordit.

Gerlyni kommentaar: „Loomulikult on kahju lõpetada nii hästi alanud võistlust neljandal kohal, see on ilmselt sportlase jaoks kõige kehvem koht. Samas ootan nüüd huviga sügisel toimuvat MM–i, sest käesoleval võistlusel õnnestusin nii kükis kui ka surumises ja mõlemal alal ka varuga. See annab julgust valida MM-il juba suuremad algraskused ning mängida aasta olulisema saavutuse peale- saada MM-il kutse järgmise aasta Maailmamängudele.“

Mäepea treeneri Margus Silbaumi kommentaar: „Ega see neljas koht ei ole kellelegi mugav. Me lootsime muidugi rohkemat, olime igas trennis 150 kg tõmmanud aga seekord ranne ei pidanud. Olen kindel, et Gerlyn ületab ennast juba sügisesel MM-il.“