Saates räägib Suurthal intervjueerijatele Gunnar Lehestele ja Riho Kallusele oma tenniseelust lapsepõlvest tänapäevani. Võtame kokku Suurthali mängijakarjääri eredamad hetked ning räägime tema silmapaistvamatest õpilastest, sealhulgas praegusest tulevikulootusest, Eesti parimast U12 tüdrukust Elizaveta Anikinast.

Tallinna 21. keskkooli vilistlane Suurthal võttis tennisereketi kätte 1967. aastal Dünamo klubis. Tema treeneriteks on olnud Jaak Parmas, Evald Kree, Harald Rannu, Rein Sander ja Jüri Põldoja. Koos paarismängudega on Suurthalil kokku 15 Eesti meistritiitlit (neist 4 üksikmängus). Nõukogude liidu meistrivõistlustel võitis Suurthal 1985. aastal paarismängus hõbeda, 1984. aastal Dünamo üleliidulistel meistrivõistlustel kulla. Ta kuulus ka NL-i karikavõistlustel 1985 kulla võitnud Dünamo ja 1984. aastal hõbeda võitnud Eesti meeskonda.

Gunnar Leheste, Ain Suurthal ja Riho Kallus Delfi Tasku stuudios.

Tugevaimaks rahvusvaheliseks turniiriks oli Suurthalil 1984. aastal Moskva turniir, kus ta kaotas finaalis tänase Saksa tippmängija samanimelisele isale Aleksandr Zverevile.

Suurthali õpilastest on suurima läbilöögi teinud Jürgen Zopp, Vladimir Ivanov, Mikk Irdoja, Margit Rüütel ja Anett Kontaveit. 2020. aastast alates on Suurthal Eesti tenniseliidu auliige.

Ain Suurthal

Saate peateemad (alguspunktid ajakoodides):

1:50 Lapsepõlv ja tennisetreeningute algus Evald Kree juures, esimesed võistlused ja 0:6, 0:6 kaotused

10:30 Esimesed täiskasvanute medalid, eri treenerite iseloomustus

15:40 Välisvõistlused Nõukogude liidus. Soome televisioon tõi unistuse Wimbledonist. Võimalus mängida end NL-i piiridest kaugemale ja kohtunikult „külma saamine“.

19:30 Moskva rahvusvaheline turniir Lužnikil ja 1983. aasta finaal Aleksandr Zvereviga, õnnetu keele purunemine

22:50 Viimaseid NSVL-i tippe, kes mängis puureketiga. Majanduslikud keerulised 1980-ndad sundisid tööle minema

25:30 Treenerikarjääri algus. Treeneri pilk tunneb X-faktoriga mängija kohe ära, aga Suurthal kohtleb kõiki õpilasi võrdselt

30:30 Suurthali nimekaimad õpilased. Mille poolest nad silma paistsid ja teistest eristusid?

37:50 Anett Kontaveidi treenimine nooruses ja profikarjääris 2021. aastal

43:30 Eesti U12 esinumber ja tulevikulootus Elizaveta Anikina. Mida temast võiksime loota ja mis teda iseloomustab?

50:45 Kas tänapäeva lapsed erinevad 70-ndate ja 80-ndate lastest?

54:20 Kui palju on tänapäeva tenniselapsi mõjutanud Kanepi ja Kontaveit?

58:00 Eredaimad hetked Davis Cupi kapteni perioodist. Lemmikud tipptennisest ning ennustused eesootavaks French Openiks

Head kuulamist!

Kõik Delfi Tasku saated on leitavad ka Spotify’st. Kõige mugavamalt saad uued episoodid kätte Delfi Tasku äpist, mis on alla laetav Google Play’st ja App Store’ist. Delfi Tasku veebikeskonna leiad siit!